Se pare că nemulțumirile oamenilor sunt legate de posibila reducere a numărului de locuri din cadrul ANAF şi a posturilor scoase la concurs.
De asemenea, se află în discuție şi ideea renunțării la structurile regionale ale Finanțelor, funcționale de mai multi ani, despre care se vorbește că ar urma să fie eliminate.
Deocamdată, activitatea cu publicul nu a fost afectată, spun surse din DGFP Timișoara.
„Decizia colegilor mei a apărut în urma unei ședințe. Noi ca sindicat le-am expus colegilor noștri ce se întâmplă cu anunțata reorganizare. Reacția lor a fost la lipsa de transparență a celor din ministerul finanțelor şi la faptul că nu suntem informați despre cum va avea loc această reorganizare. După cum ştiţi, ca şi inițiativă legislativă apărută ca şi proiect de lege este desființarea acestor structuri regionale care s-au înființat în 2013 şi pentru care statul român a făcut un împrumut de 70 de milioane de euro de la Banca Mondială, tocmai în ideea să reușim să reorganizăm administrațiile fiscale, cu un serviciu de calitate pe care să îl oferim contribuabililor. Această formă de reorganizare, anunțată acum, dar pe care noi nu o putem controla, ceea ce crează neliniște pentru colegii noștri, este aceea că vor dispărea foarte multe posturi. Rămâne ca să înțeleagă şi publicul că personal mai puţin nu înseamnă un serviciu de calitate şi că acesta va crea grave probleme în ceea ce înseamnă colectarea, în ceea ce înseamnă echilibrul bugetar al României”, a declarat Virginia Duţu, liderul sindicatului din Trezoreria Timişoara.
Liderul sindical a mai anunțat că reducerile masive de posturi nu vor afecta doar angajații din Finanțe, dar şi mediul de afaceri şi bugetul de stat, prin scăderea capacității de colectare a banilor.
„S-a dovedit în acești ani că ea (n.r. Introducerea structurilor regionale) este viabilă, până la urmă au fost rezultate bune. Această formă de reorganizare lovește exact în ceea ce ei au creat, aceste Direcții regionale. Aceste proiecte de lege nefiind supuse unei dezbateri în care noi să putem interveni ca și oameni care cunosc fenomenul şi să putem aduce tot felul de îmbunatățiri, va lovi în primul rând în personalul ANAF, dar şi în mediul de afaceri”, ne-a mai declarat Virginia Duțu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!