Social-democraţii din Timiş aşteaptă acum conferinţa naţională a partidului, care va avea loc în martie, cel mai probabil, pentru a propune schimbări în statutul partidului. Cele mai importante vizează interzicerea cumulului de funcţii administrative şi politice, precum şi pierderea statutului de membru în momentul declanşării urmăririi penale.
„Se vor discuta schimbări de statut care vor rearanja anumite lucruri în interiorul partidului: anumite incompatibilităţi în interior şi anume, cea mai discutată în acest moment, dublarea unor funcţii administrative cu cele politice. O să vedem cum va fi modificat statutul partidului. (…)Câteva linii pe care le voi avea împreună cu echipa de conducere de la nivel judeţean în perioada următoare sunt: deschiderea partidului pentru un suflu nou de oameni, oameni care nu au mai fost implicaţi în politică, oameni noi; o anumită reticenţă pentru primirea – nu spun stoparea – ci reticenţă – şi o spun din calitatea de preşedinte interimar al PSD Timiş – privind primirea unor membri care au mai făcut politică până acum; readucerea PSD Timiş – şi poate e valabil şi la nivel central – coborârea partidului din funcţii administrative, din birouri, de oriunde se află acum anumiţi reprezentanţi, jos la cetăţean.
Nu vreau de la PSD Timiş în perioada următoare, atât timp cât voi fi preşedinte interimar, să ţină prima pagină a ziarelor pentru senzaţional, doar de dragul de a produce anumite ştiri, fie că vorbim de proiecte care nu au niciodată finalitate, fie că vorbim de chestiuni care ne-au făcut rău ca imagine legate de anumite probleme pe care le au anumiţi membri ai PSD Timiş”, a afirmat Grindeanu.
Vă reamintim că, în 2011, la propunerea lui Titu Bojin, preşedinte al PSD Timiş pe atunci, Grindeanu a fost suspendat din funcţia de preşedinte PSD Timişoara.
„La prima şedinţă de Birou Judeţean, primul punct în discuţiile cu colegii a fost următorul: cine are cea mai mică problemă cu justiţia, cu părere de rău, ne despărţim până îşi rezolvă acele probleme, dacă şi le rezolvă şi dacă justiţia spune că e nevinovat. Forma? Autosuspendare, suspendare, vedem ce spune statutul. Dar vreau ca linia asta să fie foarte clară în ceea ce va însemna construcţia organizaţiei PSD Timiş pentru viitor. (…) Principiile pe care vreau să mergem sper să fie adoptate şi prin statut. Există nuanţe. Colegii mei spun că oricine poate să facă o plângere. Însă există şi alte chestiuni care ţin de justiţie şi care nu te fac compatibil cu calitatea de membru al unui partid. (…) Au fost două demisii şi a fostului preşedinte Titu Bojin şi a fostului preşedinte executiv Adam Crăciunescu, ei nefiind trimişi în judecată. Eu cred că am arătat modul în care vreau să acţionez”, a mai spus Grindeanu.
Întrebat dacă odată adoptat noul statut cu prevederile pe care le va propune se va despărţi uşor de Bojin, Grindeanu a replicat: „Nu nu m-aş despărţi… Nu sunt paraşutat în această funcţie, sunt de 18 ani în partid, am început de jos. Şi să ştiţi că l-am găsit pe Titu Bojin în partid. El spunea că e înscris din ’68. Dar colegial nu îmi place să mă despart de nimeni. Eu am spus nişte principii pe care vreau să acţionăm. Nu a venit de la mine. Nu Sorin Grindeanu s-a dus şi a cerut demisia lui Bojin şi Crăciunescu, a fost invers.”
În ceea ce priveşte posibilitatea de candidat la funcţia de preşedintel PSD Timiş, Grindeanu, care este şi ministru al Comunicaţiilor a spus scurt: „Dacă mă va lăsa statutul, candidez. În momentul acela voi alege.”
Alte articole pe aceeași temă:
Bojin explica de ce l-a suspendat pe Grindeanu
Citiți principiile noastre de moderare aici!