Profesorul Dan V. Poenaru, fost prefect, chiar a propus ca oamenii marcanţi ai Timişoarei şi evenimentele care s-au petrecut aici să fie scoase în faţă.
„Prima injecţie cu Gerovital s-a făcut la Timişoara, în 1947. Nu fructificăm multe lucruri. În aripa dreaptă de la Dermatologie a lucrat Ana Aslan. Nu am reuşit să-i conving pe cei de la primărie să pună o placă. Nu este normal ca pe strada principală din Timişoara să fie patru magazine de copii şi de gogoşi, patru magazine de second-hand, trei fast-food-uri şi şase farmacii. Dacă acesta este peisaj de capitală culturală europeană – eu mă îndoiesc. Poate de aceea un grup consultativ ar putea să pună aceste lucruri pe tapet şi să fructificăm aceste lucruri pentru Timişoara. Mulţi europeni nu ştiu că Johnny Weissmuller e din Timişoara”, a spus Poenaru.
Şi Viorel Coifan, fost subprefect de Timiş, a fost de acord cu acest grup consultativ, alături de colegii săi.
„Vrem să popularizăm ce avem mai bun pentru ca Timişoara să devină capitală culturală europeană. Un prim subiect este cel de urbanism comercial. Ideea cu comisia consultativă este extraordinară. Din păcate noi nu avem un cod administrativ. Aici este o provocare pentru jurişti. Eu voi milita alături de dumneavoastră să facem ceva, să punem legile cap la cap. În lege nu este stabilit raportul dintre primar şi viceprimar. În lege se spune: primarul poate să delege anumite sarcini viceprimarului. În lege nu există poate”, a spus Viorel Coifan.
Din păcate, mai puţin de 10 foşti prefecţi şi subprefecţi au fost prezenţi la întâlnire.
Citiți principiile noastre de moderare aici!