Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara) oganizează deja cea de-a treia ediție a hackathon-ului internațional UniHack. O competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu, pasionați de IT, oferind acestora un cadru de dezvoltare și învățare într-un timp scurt.
„Participanții vor fi grupați în echipe de maximum 5 persoane și vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentați și a reprezentanților companiilor partenere.
În funcție de temă și tehnologiile folosite, proiectele se vor încadra într-unul sau mai multe dintre cele trei track-uri: Digital Education, Smart Urban Mobility și Smart City”, spun reprezentanții UPT.
Cele mai reușite și inovatoare proiecte vor intra în cursa pentru premiile fiecărui track. Premiul cel mare este în valoare de 2.000 de euro.
„După cele două ediții anterioare care au fost de succes, anul acesta sunt așteptați din nou participanți dornici să-și dovedească ingeniozitatea în domeniul IT și rapiditatea cu care găsesc soluții la probleme de actualitate, din confortul casei lor”, mai spun cei de la UPT.
Înscrierile se fac AICI, unde se pot găsi și mai multe informații despre eveniment.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XCand aud de smart city si de digitalizare imi vine sa vomit. Astea au devenit noile cuvinte in spatele carora se sifoneaza bani. Intr-un sat precum Timisoara, pe care donimic frig si usr l-au adus la stadiul de sat fix asta ne mai lipsea: smart city. Un cocat cu mac. Sub umbrela unor evenimente de genul se spala si sifoneaza bani la greu, totul pe spatele studentilor si elevilor naivi. Mai bagam un hackathon, mai o conferinta, mai o alergare sau pedalare in turma, merge treaba.