Horia Constantinescu, președintele ANPC, a precizat că S.C. Piețe S.A. are datoria de a pune la dispoziția producătorilor agricoli vitrine igienice.
„Aceste vitrine sunt în evaluarea și a altor autorități, atât cu atribuții de control cât și cu atribuții de emitere a avizelor. Este o poveste care nu ține neapărat de investiții, este o poveste care ține de respectul față de conaționalul tău. A pune mâna pe cârpă, chiar și pe vopsea, să dai o mână de vopsea într-o zi în care poate nu este atât de aglomerată piața nu este un capăt de țară. Curge apa cu sare și naște rugină. «Las-o mă că merge așa, nu e un capăt de țară». Cu părere de rău față de producătorii locali, o parte dintre mărfurile neambalate care au venit în contact direct cu ventilația ce trece prin rugină, gândaci și tot ceea ce am găsit aici va fi retrasă de la comercializare”, a declarat, joi, Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Acesta a mai precizat că vrea să tragă un semnal de alarmă pentru că „în lateralul pieței nu s-a mai dat cu mătura și nu s-a mai spălat de ani de zile”.
„Hala de lactate și carne din Piața Badea Cârțan va fi închisă până ne vor prezenta documente legate de dezinsecția făcută într-o modalitate responsabilă și o igienizare mult mai atentă. Mi-ar plăcea să cred că se vor găsi undeva finanțele necesare achiziționării unor echipamente frigorifice, se pot închiria sau lua prin leasing”, a spus președintele ANPC.
Horia Constantinescu s-a aflat miercuri la Lugoj, unde ANPC a dat amenzi în valoare de 281.000 de lei și 22 de avertismente. S-a oprit temporar activitatea pentru 14 operatori economici, iar pentru șase dintre aceștia s-a propus măsura închiderii pentru șase luni.
S-au retras 650 de kilograme de mărfuri alimentare de la comercializare și peste 400 de grame de metal galben pretins a fi aur, dar nemarcat, până la expertizare.
UPDATE. Directorul Piețe S.A.: Fiecare comerciant este responsabil de igienizarea propriei vitrine
În replică, Liviu Cocean, directorul S.C. Piețe S.A., a declarat pentru Tion că societatea a făcut mari eforturi anul trecut să renoveze hala și că fiecare comerciant este responsabil de igienizarea propriei vitrine.
„Noi anul trecut am făcut o renovare și o igienizare a acestei hale, de la reparația și vopsirea structurii la geamuri și uși, toalete, am reparat și reîncărcat cu freon instalația de climatizare, am înlocuit toate chiuvetele din hală. Am impus la momentul respectiv, pentru că am avut control de la DSV, să-și repare vitrinele, care sunt ale lor, să le igienizeze, să înlocuiască tocătoarele de lemn cu variante agreate din punct de vedere sanitar-veterinar pentru că lemnul este purtător de bacterii. Legat de dezinsecții, avem un contract și vom cere explicații firmei și dacă vom primi o amendă din vina acesteia ne vom îndrepta împotriva ei să o recuperăm. Fiecare trebuie să-și aibă grijă de vitrina proprie”, ne-a declarat Liviu Cocean, directorul S.C. Piețe S.A.
Trimite articolul
XIn loc sa se preocupe de aceste probleme de sub nasul lui, donimic frig plateste articole in care ne spun ca el se opune populist nu stiu caror masuri guvernamentale..incepe scoala si elevii tot in spatii temporare vor face orele si asa mai departe.
-
Vezi ca ai gresit articolul, aici e despre branza!
-
lasa ca si alin nimica plateste articole cu parcarea aia supraetajata :)) nu a reusit robu in 8 ani sa o faca, si acum e vina lui friz
-
un penibil :)))
-
Felicitari ! Trebuie sa te rogi ca cei de la piete sa-si faca datoria ptr care sunt platiti de cetateni. Sunt smecheri si isteti.
Problema din zona de depozitare a deşeurilor nu o adresează nimeni? Nu ar putea rezolva un contract cu Retim-ul să ridice vara zilnic gunoiul pieţei? În zilele călduroase e greu să respiri când te apropii la metrii de zona de gunoi (amenajată lângă trotuar) din cauza mirosului.
Daca asa prezinta marfa clientului nu vreau sa stiu in ce conditii se produce. Produsele lactate sunt bune la gust dar dupa ce am gasit “chestii” in branza am renuntat sa mai cumpar.
Distrugeti micii producatori ca doar trebuie sa mancam cancer de la Kaufland! Bravo bai,,hautoritatilor,,.
-
Da, daca nu sunt in stare sa pastreze conditiile de igiena mai bine sa nu mai comercializeze. Desi sunt de acord ca nu au acelasi gust, macar cele de la supermarket repspecta intr-o mult mai mare masura normele sanitare.
-
Bade tu poate ai orbul gainii de confunzi micii producatori cu smenarii! In hala branza vanduta e de la ciobanii din Sibiu care dorm la hotel sau pe banca?! Toata marfa e de la stânele de lângă Sag sau Remetea ori de la Metro. Doar pentru prostii branza e de la munte! Mai erau unii fraieri care cumparau lubenita de ‘Gotlob’ de la marginea drumului, in realitate lubenita fiind turceasca de la hipermarket
-
Sunt si “mici producatori” care tot din Kaufland cumpara, si pe urma vand in piata. Da’ stie toata lumea ca e mult mai bun cancerul romanesc decat cel nemtesc.
-
Aia care vând acolo în piața nu produc nimic, doar intermediază!
-
Bine zis
Exces de zel. Ca sa nu zic mai mult.
Dar pe cei care ocupa trotuarul de ce nu-i amendeaza ?
Incepand de la cei cu flori si pana la Bega jumatate de trotuar este ocupat de vanzatori.
Au pus mese si umbrele deasupra si sunt “in fata”
Mai sunt aceia care vand direct din duba si cu usile deschise la duba nu mai este loc pe trotuar.
In piata mai sunt mese libere pe care nu le foloseste nimeni ca nu sunt “in fata la trotuar”
Mergeți să vedeți cum arată W.C.-urile din piață de gros.cand intri în ele sigur te îmbolnăvești. Focar de infecție!