Între 21-26 iunie, sunteți așteptați să descoperiți mai multe despre viața personală și profesională a celor șase arhitecți importanți pentru orașul nostru, în cadrul „Heritage of Timișoara: Architects”. Evenimentele vor avea loc în diferite locuri din oraș.
Programul complet
21 iunie HoT: Architects – Lipót Baumhorn
La ora 20 sunteți așteptați în Parcul Regina Maria, la o proiecție de elemente inspirate din arhitectura unor sinagogi.
22 iunie HoT: Architects – Ede Reiter
La ora 16, în Parcul Regina Maria va avea loc vernisarea unei instalații artistice legată de viața, opera și felul în care Ede Reiter a contribuit la definirea arhitecturală și urbanistică a orașului Timișoara.
23 iunie HoT: Architects – Martin Gemeinhardt
În această zi vor avea loc două tururi ghidate, de la 10 și de la 16, în cadrul cărora se vor vizita clădirile proiectate de Martin Gemeinhardt. De la 19 va fi și o dezbatere despre importanța conservării patrimoniului construit, în Piața Plevnei.
24 iunie HoT: Architects – Albert Krausz
De la ora 18 are loc o vânătoare de comori, cu plecare din stația de autobuz de lângă Catedrala Mitropolitană, dar veți putea admira și o instalație artistică constituită din elemente specifice clădirilor proiectate de Albert Krausz, în Piața-Romanilor (în fața Casei Dr. Emanuel Kohn).
25 iunie HoT: Architects – Jakab Klein
De la ora 15, în Parcul Civic (intrarea dinspre Piața Iancu de Huniade) are loc un atelier de ipsos, în cadrul cărora participanții vor avea posibilitatea să reproducă trei elemente arhitecturale care lipsesc/s-au pierdut de pe clădirile proiectate de Jakab Klein.
26 iunie HoT: Architects – László Székely
De la ora 12, în Parcul Central Anton von Scudier vor fi jocuri pentru copii și un mini-muzeu, toate inspirate din operele arhitectului László Székely.
„Heritage of Timișoara: Architects” este organizat de Asociația Prin Banat, susținut și în acest an de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură și este realizat cu sprijin din partea Asociației Banat IT.
Heritage of Timișoara (Patrimoniul Timișoarei) este un program cultural dedicat orașului Timișoara, ce are ca scop promovarea patrimoniului cultural material local, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței protejării și conservării acestuia, în rândul publicului larg, și încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale orașului. Între 21-26 septembrie, în Săptămâna Heritage of Timișoara, timișorenii au descoperit orașul în care trăiesc prin expoziții, instalații urbane, vizitarea Muzeului Mühle și multe alte evenimente inedite.
editor Amalia Kui
Citiți principiile noastre de moderare aici!