Totul s-a petrecut în faţa unor panouri cu graffiti. La eveniment a participat şi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager general al INBI “Prof. Dr. Matei Balș”, București, alături de reprezentanţii spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara de la nivel local și reprezentanţii UNOPA – Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.
HIV Street Art este o campanie naţională de informare, educare şi conştientizare a importanţei testării HIV care se va derula timp de un an în marile orașe din ţară. HIV Street Art este un proiect care se adresează tinerilor expuși la risc, transmiţând, prin intermediul imaginilor, mesaje despre recunoașterea comportamentului la risc, testare, acceptarea diagnosticului și continuarea vieţii.
„Prezervativul poate să vă protejeze. Dacă doriţi să stabiliţi o relaţie de cuplu este bine întâi să mergeţi să vă căutaţi la doctor, să vă căutaţi pentru HIV, virus hepatic B, respectiv C. Dacă testele sunt negative, timp de 3-6 luni de zile folosim prezervativ, ne mai ducem încă o dată la medic, mai repetaţi o dată testele, dacă testele sunt negative în continuare atunci puteţi renunţa la prezervativ. Un alt exemplu practic este următorul – dacă vreţi să stabiliţi rapid o relaţie de cuplu şi nu aveţi răbdarea necesară e bine să pipăiţi persoana din faţa dumneavoastră la nivelul gâtului. Dacă aţi constat că există ganglioni cereţi să faceţi nişte teste împreună. Este primul test, nu treceţi la atac pentru că riscaţi”, a spus Adrian Streinu Cercel la Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!