Echipa care se află acum în tabăra de bază a vârfului din Himalaya și-a propus o ascensiune pe creasta nord-vestică, accesibilă după depășirea unui horn care are un perete de gheață foarte tehnic, pe care este nevoie să fie instalat echipament de asigurare. Colibășanu face echipă anul acesta cu Marius Gane (51), sportiv român de performanță și alpinist de mare altitudine, și Peter Hámor (53).
„Avem în față un traseu foarte tehnic, un perete de gheață, de aproximativ 600 de metri. A fost nevoie să echipăm această porțiune ca să putem urca la peste 5.400 m altitudine cu echipament pentru taberele de bază intermediare. Am avut un program extrem de solicitant: o zi am echipat traseul, o zi am rămas în tabăra de bază ca să ne odihnim. Efortul să montăm atâtea sute de metri de coardă a fost foarte mare. Ne-au mai dat bătăi de cap și ninsorile care ne-au pus să facem muncă de deszăpezire. Și abia acum începe cu adevărat greul, pentru că urcăm pe o rută necunoscută, încărcați cu echipament pentru mare altitudine. Este de departe cea mai grea expediție a mea de până acum, mai grea și decât expediția pe K2 care a fost foarte tehnică și imprevizibilă. Cred că șansa noastră a tuturor, pentru expediția aceasta, este faptul că suntem împreună”, a spus Horia Colibășanu.
În a doua parte a lunii mai, Horia și colegii săi vor porni spre vârful Dhaulagiri.
Expediţia este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timișoara, club afiliat la Federația Română de Alpinism și Escaladă, care derulează şi monitorizează proiecte de alpinism în calendarul sportiv internațional.
Expediția poate fi urmărită pe www.horiacolibasanuhimalaya.ro, pe pagina de Facebook Horia Colibășanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!