Expediţia va începe pe 5 aprilie 2012, odată cu plecarea către Kathmandu. Alături de Horia se vor afla şi alţi doi alpinisti: Peter Hamor şi Adrian Valean. Ascensiunea se va face din Nepal, pe partea sud-vestică a muntelui. Între tabăra de bază (5500m) şi vârf vor fi stabilite încă patru tabere intermediare, la altitudinile de 6200 m, 6650 m, 7200m şi 7700m.
Cei trei alpinisti nu vor beneficia de sprijinul serpasilor şi nici de oxigen suplimentar; la peste 8000 de metri altitudine concentraţia de oxigen este de circa 1/3 din cea existenta in Timisoara. Ascensiunea va fi făcută în stil alpin, în felul acesta, cucerirea varfului având loc în stilul expeditiilor clasice, totul fiind bazat pe forţa fizică şi mentală a sportivilor implicati.
Kangchenjunga este considerat a fi cel mai periculos varf din lume, de peste 8000 metri şi al doilea ca dificultate dupa K2. Alpiniştii care escaladează vârful, se opresc la câţiva pasi de acesta în semn de respect pentru populaţia locală, Sikkim, care consideră Kangchenjunga “munte sfânt”.
Horia Colibasanu are la activ 5 varfuri de peste 8000 metri escaladate cu success pana în prezent, fiind alpinistul român cu cele mai multe vârfuri de peste 8000 metri escaladate fără oxigen suplimentar. Scopul final îl reprezintă escaladarea tuturor celor 14 varfuri de peste 8000 metri, fără oxigen suplimentar.
Horia Colibasanu va escalada unul dintre cele mai grele varfuri din Himalaya
Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a atins varful Makalu
Citiți principiile noastre de moderare aici!