Horticultura, una dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, a obținut în anul 2022 un profit de peste 1 milion de lei, ceea ce reprezintă o creștere a cifrei de afaceri cu 33% față de anul 2021.
Pentru anul 2023, conducerea societății estimează că veniturile vor crește cu 11% față de cele realizate în 2022. Horticultura se ocupă, în principal, cu întreținerea spațiilor verzi din zona centrală a Timișoarei, în baza unui contract încheiat cu primăria, însă gama de servicii oferite urmează să fie diversificată.
„La preluarea mandatului, spațiile verzi din zona centrală erau în paragină, parcurile – un adevărat pericol pentru cetățeni. Societatea Horticultura era tratată ca moșia proprie a unui protejat politic. Am făcut schimbările necesare atât în primărie, cât și în cadrul societății, iar acolo unde profesioniștii sunt lăsați să își facă treaba, rezultatele se văd. Mai avem foarte mult de lucru, însă acum avem confirmarea că întreaga construcție are o bază sănătoasă. Le mulțumesc profesioniștilor din această companie – vechi și noi – care muncesc enorm pentru a îngriji parcurile și spațiile verzi din zona centrală”, a transmis primarul Timișoarei Dominic Fritz.
Edilul face referire la faptul că la începutul anului 2021, Consiliul de Administrație al Horticultura a decis să îl demită pe Andrei Drăgilă din funcția de director executiv al societății, invocând „abateri grave de la atribuțiile de serviciu”. Andrei Drăgilă conducea societatea Horticultura de aproape 40 de ani. Locul acestuia a fost ocupat interimar de ing. Dan Rusu, care ulterior, în 2022, a câștigat postul de director general organizat de Horticultura.
Potrivit datelor prezentate, o parte din profitul obținut în 2022 a fost utilizată pentru a acoperi pierderile înregistrate în 2021.
„Pierderile au fost generate de ajustări contabile, pentru a reflecta situația financiară reală a societății. Pe lângă acoperirea pierderilor din anii anteriori, în 2022 s-au investit peste 300.000 de lei în unelte noi pentru spații verzi, achiziționarea de autoutilitare și utilaje multifuncționale care facilitează munca echipelor în teren”, precizează reprezentanții Primăriei Timișoara.
În 2022, Horticultura a trecut printr-o reorganizare administrativă, iar în 2023, societatea își propune să investească și în digitalizare, prin achiziționarea de echipamente, softuri și licențe. Programul de investiții început în 2022 continuă, urmând ca sumele prevăzute să fie acoperite din venituri proprii și prin contracte de leasing.
De asemenea, folosind sistemul de eco-tichete Rabla Plus, cei de la Horticultura vor să cumpere utilaje nepoluante. Pentru modernizare activităților societății, managementul Horticultura va depune mai multe proiecte pentru a atrage fonduri europene.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2023 al Societății Horticultura S.A. Timișoara urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Timișoara.
Pe aceeași temă:
FOTO. Fritz laudă Horticultura: au crescut veniturile, s-au redus drastic pierderile
Trimite articolul
Xuraaaa, uraaaaa…
intrebare: de unde is banii astia “profit”? ca orasul n-a prea vazut efecte pozitive, ba dimpotriva?
#🤪
Au vandut si altcuiva?
Sau profitul e pe seama Primariei si a cetatenilor?
Bravo! Felicitari!
Ba ati innebunit? Pai ce faceti? Voi chiar vreti sa se supere Robu? Fereasca cel de sus sa mai faca si alte companii profit! Faceti datorii si rostogolitile,asa era pe vremea lui Ciuhandu si Robu.PFFFF…nu stiti nimic. :):)
-
Daca nu ar fi platita societatea exclusiv de la bugetul local, ar fi de lăudat. Așa…comenzi și plată, toate de la Primărie. Nimic deosebit, doar tu ești un laudator de serviciu
-
Vezi ca Horticultura vinde si persoanelor fizice sau altor societati comerciale. Poate afli, cu ocazia asta, ca are si magazine in oras. Dar na, cand te orbeste lumina robului, nu mai vezi si altceva.
-
Nu intelegeti. Tocmai au dat sfoara in tara , mai ales spre Bucale, cum ca au 1 Mil. de lei pregatiti ca mita in vederea obtinerii fondurilor europene.