Ședința extraordinară de CL convocată „de îndată” joi, aproape de ora 16, are loc vineri, începând cu ora 14, online. Aleșii sunt chemați și joia viitoare la ședință ordinară.
Pe ordinea de zi a ședinței de vineri au un singur proiect, privind „aprobarea caietului de sarcini a acordului cadru, contractului subsecvent, a prețurilor unitare și a cheltuielilor indirecte 5% și a profitului 5% pentru servicii de «Întreținere și amenajare a parcurilor, scuarurilor, spațiilor verzi, sistemelor de irigare, locurilor de joacă și canisitelor, tăieri de corecție, elagare și defrișare arbori din zona centrală de pe domeniul public al Municipiului Timișoara» în vederea atribuirii către SC Horticultura SA, în temeiul art. 31 din Legea nr. 98/2016”. Practic, se aprobă valoarea noului contract, după ce aleșii au fost de acord încă din septembrie 2019 să ofere serviciul societății Horticultura.
Flori udate pe ploaie, sume record
Face o treabă atât de bună când udă florile din oraș chiar și pe ploaie și pornește aspersoarele de pe spațiile verzi pe cod portocaliu de furtuni sau când uită să tundă buruienile din Parcul Rozelor, că societății Horticultura i se promit 89,9 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 18,5 milioane de euro, pentru a se îngriji de parcurile din zona centrală și de spațiile verzi încă patru ani.
În urmă cu cinci ani, în 2015, Horticultura avea un contract de 61,09 milioane de lei cu TVA, echivalentul a 12,6 milioane de euro. Primăria îi poate plăti acum cu cel mult 5,9 milioane de euro în plus.
„Valoarea acordului-cadru este de 75.619.303,070 lei, la care se adaugă TVA, valoarea conține CAM 2,25%, cheltuieli indirecte 5% și profit 5%”, se arată în proiectul de hotărâre care ajunge vineri în atenția aleșilor locali.
Pentru un an, primăria poate plăti către Horticultura cel mult 22,49 milioane de lei, echivalentul a 4,6 milioane de euro.
Practic, societatea condusă de Andrei Drăgilă va presta pe o suprafață cuprinsă între 10.000 și 1,18 milioane de metri pătrați timp de un și pe una cuprinsă între 40.000 și 4,7 milioane de metri pătrați timp de patru ani.
Analiză pentru Consiliul Concurenței
Pentru ca Horticultura să primească acest serviciu prin încredințare directă, adică fără licitație, primăria a avut nevoie de un aviz de la Consiliul Concurenței, care a cerut o analiză din care să reiasă faptul că societatea poate furniza acest serviciu „la cel mai scăzut cost pentru comunitate”. Practic, Horticultura trebuie să dea dovadă de eficiență, eficacitate și economicitate.
„Consiliul Concurenței menționa necesitatea realizării unei analize «care să demonstreze faptul că operatorul în cauză va presta serviciul respectiv la costuri pentru comunitate mai reduse sau cel mult egale cu cele pe care aceasta le-ar fi suportat dacă autoritatea locală ar fi încredințat serviciul către o întreprindere tipică, bine gestionată și dotată corespunzător cu mijloacele adecvate, în condiții similare (tehnice, financiare etc.)”, se arată în proiectul de hotărâre.
Primăria a împărțit spațiile verzi de pe domeniul public „în patru zone aproximativ egale ca suprafață”. Pentru trei din ele s-au făcut licitații. Astfel, zona I a ajuns la Rogera Prest Com SRL – contract de 39,3 milioane de lei pe 4 ani, zona II la Barierra System SRL și SC Green City Andliv SRL – contract de 61,1 milioane de lei cu TVA pe 4 ani și zona III tot la Rogera Prest Com SRL – contract de 33,1 milioane de lei cu TVA pe 4 ani.
Cum a calculat PMT? Scrie tot în analiza ofertelor financiare.
„Cantitățile maxime estimate pe acordul-cadru și cel mai mare contract subsecvent au fost înmulțite cu prețurile unitare obținute în urma împărțirii sumei celor trei oferte financiare câștigătoare. Prețurile unitare obținute au fost (…) defalcate pe cele 4 componente: Material, Manoperă, Utilaj și Transport, pentru a se putea calcula închiderea de deviz”, mai scrie în documentație.
Zona centrală este delimitată de străzile: Calea Circumvalațiunii – Calea Aradului – strada Demetriade – strada Mihail Kogălniceanu – strada Dacilor – strada Ştefan cel Mare – strada Pestalozzi – strada Ofcea – strada Daliei – strada Cornelia Sălceanu (Fagului) – strada Cluj – Bulevardul Eroii de la Tisa – Bulevardul Victor Babeş – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Virgil Madgearu (Griviţa Roşie) – strada Alexandru Odobescu – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Bulevardul General Dragalina – Bulevardul Republicii şi Bulevardul Simion Bărnuţiu, inclusiv Calea Lugojului până la ieşirea din Timişoara, inclusiv întreţinerea limitelor de zonă şi terenurile virane care vor fi incluse ulterior şi sunt în proprietatea statului/domeniului public.
Articole pe aceeași temă:
Horticultura lovește din nou: udă florile din jardiniere pe cod portocaliu de furtuni
Parcul Rozelor, o junglă urbană cu trandafiri. Imaginile nepăsării, la doi pași de primărie
Trimite articolul
XTraiasca familia Anheliuc!
De unde ar avea ei bani de G wagon daca nu era prea curatul Robu ca sa le dea asa contracte fabuloase?
Daca nu va ia DNA in viata asta , va ia Cel de sus in cea vitoare!
P.s. degeaba dati pe la Biserica Duminica pui de vipere 🙂
-
Cu cat te plateste securistul de Doda ca sa dai comentarii despre firma concurenta si sa te legi de familie la un articol care nu are nicio legatura cu ei?
Inainte sa vorbesti tampenii, uita-te in ograda ta: din 1998 Doda a lucrat cu primaria timisoara. In 1998 a inceput cu Drufec, in 2013 a continuat cu Green City Andliv, in 2020 cu Barierra Systems. Pe langa astea, se adauga si Lovrintim cu care face parcurile din oras (Parcul Padurice, Parcul Central).Toate firmele, una dupa alta, le baga in insolventa ca sa nu aiba DNA pe ce sa puna sechestru dupa ce vor desoperi toate hotiile ce le fac (asa cum au descoperit la Drufec).
Vorbesti de familia Anheliuc… Bine ai spus! Aia este o familie adevarata: sot, sotie, copii. Ia uita-te la Doda: nu exista familia Doda, ci Doda Sorin si Stanciu Steliana (si copiii). Vezi ca este o vorba: cand arati cu un deget spre cineva, cu alte 3 degete arati spre tine. Transmite-i asta si lui Sorinel Doda. Si mai spune-i si sa nu o ia personal ca in 2013, cand i-a crapat inima de suparare ca dupa 16 ani de monopol in Timisoara, a ramas fara contract pe intretinere spatii verzi.
Vorbesti de G wagon… Dar ia spune de banii ce i-a varsat Doda la echipa de rugby… Normal ca nu are bani de G wagon si umbla cu Logan acum… Penibil! Dimpotriva, G-Klasse este dovada unei bune administrari. Este mai mare rusinea ca dupa 23 ani de lucrari DOAR cu primaria timisoara unde iubita ta lucreaza in directia economica (acum este director) sa te tarai prin oras cu o masina de 10.000 euro.
-
Au ajuns hotii orasului sa se certe intre ei in comentarii pe tion…
Ba, nesimtitilor!!! Ce faceti in dormitorul vostru e treaba voastra si a familiilor voastre! Banii ORASULUI (pe care ii sifonati fara vreo jena) sunt din buzunarele NOASTRE, cei care CHIAR MUNCIM, care nu suntem “manageri” de buticuri cu contracte grase incat sa ne fie “RUSINE” (lol) sa ne “taraim” prin oras cu masini de 10.000 de €! Nu v-ar crapa obrazul sa ziceti aberatii de genul asta!
Bah, taran ajuns manager! FAMILIE este aia care MUNCESTE corect si cinstit, care are valori morale (care tie iti lipsesc), chiar daca merge PE JOS!
Fiind obisnuiti cu furtul din banii publici e evident ca habar n-aveti ce sacrificiu inseamna pentru majoritatea familiilor o cheltuiala de 10.000 de Euro pentru o masina!Si nici macar nu as avea prea mult de comentat la adresa voastra (atat aia vechi, cat si aia noi – nu va cunosc, si nici nu ma intereseaza numele voastre, degeaba dai detalii despre ceilalti), nu as comenta DACA nu ati fi atat de lepre incat sa incasati ZECI DE MILIOANE DE EURO in fiecare AN, iar pe strada mea sa NU VINA NIMENI SA TUNDA BURUIENILE MACAR O DATA de ani de zile si ori sa imi tund singur (pe timpul meu si pe banii mei), ori sa inghit si mai multa ambrozie, doar pentru ca asa vreti voi! Ca aici e problema, de fapt! Ati merita sa ia cetatenii orasului toate buruienile si sa vi le planteze voua in fata casei, sa vedeti si voi cum e!
Macar aveti decenta sa va tineti gurile inchise, sifonand in continuare!
Abia astept sa vina alegerile, poate s-a mai desteptat poporul asta si alegem oameni noi!
-
Consilierii locali ce prelungesc acest contract inainte de alegeri, sunt mai vinovati decat Robu, si ar trebui trasi la raspundere de urmatoarea administratie puricand toate contractele aprobate de ei.
O sa avem gradini suspendate? Doamne ajuta-ne sa nu bagam in seama astfel de mizerii…