În imagini se poate vedea foarte clar cum o femeie pune ochii pe un bătrân care se îndreaptă spre ușa de la tramvai, să coboare, și maschează furtul cu o pungă.
„Furt din buzunare mascat cu punga!!! Mai are vreun rost să vă rog să redistribuiți clipul? Îi cunosc oricum toți polițiștii, jandarmii, «comunitarii», primarul și mai toți timișorenii ce folosesc transportul în comun”, a scris Cristi Brâncovan în descrierea filmului făcut public pe Facebook. Imaginile au fost surprinse în 4 decembrie 2015, dar cel care le-a filmat abia acum și-a făcut curaj să le facă publice, așa că i le-a trimis lui Cristi Brâncovan.
Vă reamintim că timișoreanul Cristi Brâncovan, înarmat cu o portavoce, s-a dus, vineri, în Piața 700, „raiul hoților din tramvaie”, pentru a-i avertiza pe timișoreni că riscă să rămână fără portofele dacă nu sunt atenți. Hoții acționează în continuare fără cea mai mică rușine.
Primarul Nicolae Robu a spus, tot vineri, că nu înțelege de ce s-a creat atâta vâlvă cu privire la acest subiect și că oricum se știa că sunt hoți de buzunare în tramvaie. O zi mai târziu, edilul șef a scris pe Facebook că a cerut să fie mărit numărul de polițiști care patrulează în tramvaie și s-a lăudat că a creat în Timișoara Poliția Transportului în Comun, în cadrul Poliției Locale.
„Deși numărul de sesizări de furturi în mijloacele de transport în comun a fost în această primă parte a anului 2016 cu aproape 20% mai mic decât în perioada corespunzătoare a anului trecut (63 față de 78), pentru a descuraja, în continuare – se știe că am creat, în 2015, o subunitate specială a Poliției Locale, numită Poliția Transportului în Comun –, acest fenomen intolerabil, am dispus sporirea considerabilă a efectivelor de polițiști locali care patrulează în mijloacele de transport în comun. Menționez că furturile din buzunare nu sunt în jurisdicția Poliției Locale, ci în aceea a Poliției Naționale. Prezența în ecuație a Poliției Locale este doar expresia preocupării noastre atente pentru securitatea cetățenilor, în general. Trebuie știut că polițiștii locali, când prind hoți în mijloacele de transport în comun – și hoți, în general –, nu pot decât să-i amendeze pentru diverse și să-i predea, împreună cu probele incriminatoare, Poliției Naționale, care îi instrumentează în interacțiune cu organele judiciare. Așa prevede legea!”, a scris Robu pe Facebook.
Video: Youtube/CristiB
Articole pe aceeași temă:
Timisorenii s-au saturat de hotii din tramvaie. Actiune civica cu portavocea in Piata 700
Nicolae Robu: Mare descoperire acum, ca se fura in tramvaie! Politia Locala a prins doi hoti in 2016
Peripetii in tramvaiele din Timisoara: cum opereaza hotii de buzunare! Atentie la grupuri!
Citiți principiile noastre de moderare aici!