Pe lemn sau pe sticlă, după canon bizantin sau catolic, creaţiile lor sunt o mărturie de smerenie, iar vernisajul expoziţiei de grup deschise de ei la Secţia de Artă a Bibliotecii Judeţene Timiş a fost un eveniment demn de Săptămâna Mare. Tonul manifestării a fost dat de către corala Teophoros, iar despre ceea ce s-a putut vedea pe simeze au vorbit Tudor Creţu, directorul BJT, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Ortodoxe şi Episcopiei Romano-Catolice Timişoara, Florin Şerpe, director la Penitenciarul Timişoara.
Tainele dindărătul chipurilor de sfinţi, ceea ce se ascunde dincolo de imaginea Fecioarei cu Pruncul, a Răstignirii sau a Învierii au fost desluşite de către Dorina Sabina Pârvulescu de la Muzeul Banatului. “A picta o icoană, e explicat ea, înseamnă a te întoarce înlăuntrul tău, la mesajul primar. Faptul că axceşti deţinuţi s-au apucat de pictură religioasă mă face să cred că gestul lor îşi are rădăcinile într-o umană dorinţă de a-şi asuma nişte responsabilităţi.”
Expoziţia intitulată Lumini şi umbre, cuprinzând icoane realizate de deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara, Penitenciarul Arad, penitenciarul Bîrcea Mare şi Centrul de Reeducare Buziaş vă aşteaptă la Secţia de Artă dn strada Intrarea Doinei nr. 19 şi vă invită la un moment de reflecţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!