Iată câteva idei rapide şi uşoare pentru o cină delicioasă:
Somon cu sos alb şi legume
Dacă îţi doreşti o reţetă rapidă şi gustoasă, pe care să o poţi servi la cinele în familie, încearcă somonul cu sos alb şi legume. Iată de ce ai nevoie pentru o porţie:
- 125 de grame somon proaspăt
- 120 de ml smântână lichidă
- 30 de grame parmezan
- 4-5 cubuleţe de spanac congelat
- 100 de grame ciuperci proaspete, spălate şi feliate
Începe prin a condimenta somonul după gust. Poţi opta pentru sare, piper, ierburi mediteranene şi usturoi granulat. Mai apoi, amestecă bine smântâna lichidă cu parmezanul şi adăugă un strop de usturoi granulat. Pune somonul într-o tavă, iar peste acesta toarnă amestecul de smântână şi parmezan. Adaugă şi cubuleţele de spanac congelat în tavă şi dă la cuptor pentru cel puţin 30-40 de minute la 180-190 de grade Celsius.
Cât timp somnul este la cuptor, căleşte ciupercile în ulei de măsline ca să obţii o garnitură gustoasă şi fresh. Poţi adăuga condimentele preferate, dar şi un strop de smântână lichidă, dacă vrei un gust mai cremos.
Această reţetă merge de minune cu prosecco, dacă îţi doreşti să savurezi o băutură fină în timpul cinei. Poţi opta pentru prosecco brut sau extra dry, în funcţie de preferinţe. De asemenea, prosecco rose merge şi el de minune. Dacă preferi vinurile, alege Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Pinot Noir.
Paste cu carne de vită
Pastele cu carne de vită sunt gata cât ai clipi, cu ingrediente uşor de găsit şi fără prea mari bătăi de cap. Iată ce ingrediente îţi trebuie pentru o porţie de paste cu carne de vită:
- 100 de grame pulpa de vită tocată
- 120 de grame spaghetti sau penne
- 100 de grame sos de roşii
- un morcov tăiat cubuleţe
- o ceapă tăiată cubuleţe
- 40 de grame parmezan
- două linguri ulei de măsline
Începe prin a fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cât timp pastele se fierb, căleşte morcovul şi ceapa într-o tigaie alături de uleiul de măsline. Mai apoi, adaugă carnea de vită în tigaie şi condimenteaz-o după gust. Când carnea prinde culoare, poţi da focul la minim şi poţi adăuga sosul de roşii. Dacă găseşti, optează pentru sos de roşii aromat cu condimente diverse, precum busuiocul sau rozmarinul. Lasă amestecul din tigaie să fiarbă la foc mic pentru câteva minute şi amesteca din când în când.
Când pastele sunt gata, scurge-le de apă şi adaugă-le peste sosul din tigaie. Amestecă de câteva ori şi opreşte focul. Serveşte-le cu parmezanul ras pe deasupra.
Dacă nu consumi carne roşie, poţi prepara aceeaşi reţetă cu carne de pui sau de curcan tocată. De asemenea, există şi varianta vegană a acestei reţete, pentru care poţi folosi soia.
Această reţetă se poate servi alături de vin sau prosecco.
Lipii cu hummus şi legume
Există şi reţete rapide şi gustoase vegane pe care le poţi servi la cină. Printre acestea se numără şi lipiile cu hummus şi legume. Iată de ce ai nevoie pentru o porţie:
- 2 lipii proaspete
- 4 linguri de hummus
- un castravete tăiat felii
- o roşie tăiată felii
- jumătate de ceapă roşie tăiată felii
- un ardei kapia tăiat felii
Primul pas pentru a pregăti această reţetă este să rumeneşti lipiile în tigaie. Nu le lasa prea mult, deoarece nu vrei ca acestea să devină foarte uscate. Atunci când acestea s-au răcit, unge fiecare lipie cu două linguri de hummus. Poţi opta pentru orice fel de hummus, de la reţete simple şi până la reţete cu pesto, ardei copt sau ceapă caramelizată. La final, adăugă legumele, împărţite egal între cele două lipii. Condimentează după gust şi serveşte alături de limonada sau de o bere rece.
Dacă îţi doreşti o reţetă similară, dar care să conţină carne, poţi pregăti lipii cu carne şi legume, fără hummus, la care să adaugi un sos pe bază de iaurt şi usturoi. Carnea la tigaie, fie ea de pui, curcan sau vită, reprezintă cea mai bună alegere. Pe lângă legumele proaspete, poţi adăuga şi cartofi rumeniţi pentru un gust mai bogat.
Pentru un sos delicios pe bază de iaurt, foloseşte iaurt grecesc. Acesta are un gust mai bogat şi o textură mai cremoasă. Amestecă-l cu puţin usturoi pişat, o linguriţă de zeamă de lămâie, ierburi mediteranene şi piper.
Reţetele de mai sus sunt perfecte pentru o cină gustoasă şi echilibrată. Avantajul lor este că nu necesită foarte mult timp de prepare şi nici ingrediente greu de găsit în supermarket. Foloseşte-le că sursă de inspiraţie pentru momentele în care vrei o masă gustoasă, însă nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie.
(2480)
Citiți principiile noastre de moderare aici!