Un cititor tion.ro, căruia îi mulțumim pe această cale, ne-a spus că lucrările au început la sfârșit de octombrie, s-a lucrat două sau trei săptămâni și au fost sistate. Cum arată acum Edgar Quinet? Exact cum o vedeți în imagini!
„Avem o groapă mare plină cu apă, probabil o vom avea până la primăvară. Mulțumim primăriei că a reușit, în sfârșit, să pornească și această lucrare, la sfârșit de octombrie. Din păcate, lucrarea pare oprită de mai bine de o săptămână, probabil din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Aș vrea să știu dacă lucrările vor continua de îndată ce vremea permite sau vor fi sistate pe perioada iernii. Problema majoră, ignorând disconfortul, este faptul că branșamentele de utilități, în special cele de apă, ar putea rămâne neprotejate la îngheț pe perioada iernii”, ne-a scris cititorul nostru.
Omul spune că gura de canal din imagini este cu aproape 25 de centimetri sub nivelul străzii dinainte de începerea săpăturilor și că aceeași situație a regăsit-o și pe strada Mircea Neamțu, unde a lucrat aceeași firmă ca pe Edgar Quinet. Ce-a rezultat? În unele curți oamenii nu mai au acces auto.
„Nu prea este evident în poză, dar acea gură de canal, capacul metalic, este cu aproximativ 25 cm sub nivelul străzii dinainte de începerea săpăturilor. Am văzut că și pe strada Mircea Neamțu, executată tot de RSG, există aceeași problemă: există curți unde nu mai este posibil accesul auto. Ne așteptăm să avem, din păcate, aceeași problemă”, ne-a mai scris bărbatul.
Timișoreanul a încercat să ceară informații de la primărie, dar spune că sistemul de transmis sesizări de pe site nu funcționează și că nu a mai primit răspunsuri la sesizări cam de un an. În consecință, a trimis e-mailuri câtorva șefi din primărie, directorilor de la Urbanism și Dezvoltare Urbană, de la Direcția Edilitară, arhitectului-șef și chiar și pe o adresă de e-mail a cabinetului primarului.
„Nu am primit niciun răspuns. După o săptămână am trimis e-mailul mai departe și la Prefectura Timiș. Niciun răspuns după încă opt zile”, a conchis cititorul nostru.
Reacția primăriei
Responsabilii din primărie ne dau asigurări că șantierul nu va arăta așa pe timp de iarnă și că va fi pus pietriș acolo.
„Le-am cerut în scris să sigileze șantierul, să-l pregătească pentru ca oamenii să poată intra în casele lor, să pună balast, să se închidă lucrările până la primăvară. Am cerut constructorului să remedieze în cel mai scurt timp. În două zile se pune balast și oamenii vor putea intra în casele lor”, ne-a spus Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare din primărie.
Primarul Nicolae Robu susține și el că se insistă pe lângă firma constructoare să pietruiască strada, pentru că șantierul nu poate rămâne așa.
„Parcă a fost un făcut, că mereu a intervenit câte ceva. Și acum, din păcate, ne prinde iarna cu strada în halul în care e. Măcar atât să insistăm pe lângă firmă să pietruiască”, a adăugat Robu.
Povestea amenajării străzii Edgar Quinet durează de câțiva ani buni. Cei care locuiesc pe strada de nici 430 de metri încearcă încă de pe vremea fostei administrații să convingă primăria să asfalteze străduța din sudul orașului.
În iarna anului 2015, reprezentanții instituției de pe C.D. Loga anunțau că Edgar Quinet va vedea pentru prima dată asfalt, în plină iarnă, după ce licitația demarată fusese câștigată de firma BVH Invest Accent SRL, cu sediul în Timișoara, într-un subsol de pe strada Augustin Pacha. Deși ordinul de începere a fost dat, nu s-a lucrat nimic, din cauza unor probleme ale constructorului, care avea multe datorii.
Ar fi trebuit investiți aproape 150.000 de euro pentru 430 de metri de asfalt, urmând să fie introdusă și canalizare pe 200 de metri, conform spuselor primarului Nicolae Robu. Firma n-a lucrat nimic, așa că în luna iunie a anului trecut, reprezentanții primăriei au trimis muncitorii Societății de Drumuri Municipale să arunce măcar niște piatră pe Edgar Quinet.
Între timp, juriștii municipalității au fost puși să dea în judecată firma respectivă, iar specialiștii instituției de pe C.D. Loga să pregătească o nouă licitație. Noul contract a fost semnat în luna septembrie a acestui an, cu firma RSG – Reparații Stradale Generale, din Timișoara. Suma este mai mică decât cea din primul contract, ajungând la 137.000 de euro, cu tot cu TVA. Estimarea era de 862.329 de lei cu TVA.
Conform contractului, șantierul ar trebui să dureze trei luni, de la semnarea ordinului de începere. Perioada de iarnă va fi scoasă însă din calcule, așa că muncitorii vor pleca de pe șantier în primăvară sau chiar la vară, dacă lucrurile nu merg cum trebuie.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1902150″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!