Parcul Pădurice a fost reabilitat în urmă cu doi ani de firma Lovrintim, cu 4,6 milioane de lei fără TVA, adică peste 1,2 milioane de euro cu tot cu TVA. Timișorenii care vor să se relaxeze acolo pot admira două lacuri cu nuferi, precum și șapte grădini tematice – italiană, grecească, spaniolă, englezească, cea cu flori aromatice, cea cu rosariu sau cea romantică. Este și o zonă cu stâncărie, unde au fost puse, conform proiectului, 500 de tone de piatră. Parcul nu a fost îngrădit, așa că accesul se poate face din orice parte. Pe cea cu str. Versului însă, o bucată din iarbă a fost distrusă, iar un timișorean acuză firma care a reabilitat strada ce mărginește parcul.
„În 1996 s-au cheltuit o căruță de bani pentru reabilitarea Păduricii. În urmă cu puțin timp s-au mai cheltuit pentru reabilitarea parcului un milion și jumătate de euro (asta era cifra oficială comunicată), iar lucrările au durat doi ani. Chiar dacă cei care s-au ocupat de reabilitare nu prea au făcut mare lucru (a se citi nu au făcut nimic) în porțiunea de parc dinspre strada Versului (parcul întinzându-se teoretic până la marginea străzii), aceasta arăta ca în primele 9 poze, nu era cine știe ce dar era iarbă acolo și niște copăcei frumoși (și scumpi). După care s-a început reabilitarea străzii și construirea de parcări, parcări pentru care sunt sigur că cetățenii posesori de mașină sunt recunoscători”, a scris Anton Kovacs pe Facebook.
Timișoreanul spune că finalizarea șantierului de pe str. Versului s-a făcut în stil românesc.
„Constructorii au plecat și și-au uitat rahatul acolo, nimeni nu s-a mai ocupat de «repararea» porțiunii de parc distruse (cu toate că la fiecare intrare în parc există câte o tablă pe care este inscripționat numele firmei care întreține parcul, mă gândesc că nu pe gratis), iar porțiunea dinspre strada Versului a parcului arată acum ca în ultimele nouă poze. Probabil mai e nevoie de niște milioane de euro pentru a se repara ce s-a stricat”, a mai scris Kovacs.
Recent, primarul Timișoarei spunea că este nevoie de investiții serioase în unele parcuri sau zone verzi din Timișoara și că se va trece la punerea de covoare de iarbă.
„Va trebui să mergem masiv pe covor de iarbă, pentru că s-a dovedit că acolo unde s-a tot venit cu însămânțare cresc buruienile mai degrabă decât iarba și este greu de întreținut. Vom schimba fața orașului, dar anul acesta nu vom putea interveni pe front foarte larg. Vreau ca orașul nostru să arate exemplar la spații verzi. Și aceste fâșii, pe care nu le putem desființa, în zonele de protecție a drumurilor, vor fi masiv făcute cu covor de iarbă. Ați văzut ce frumos arată și la Michelangelo, ce frumos arată și la Jiul, peste tot pe unde am venit cu covor. Vom completa în parcuri cu copaci”, explica Nicolae Robu.
Parcul Lidia a fost amenajat în anul 1900, fiind gândit ca o pepinieră cu o seră, un grajd și o casă, unde au fost crescuți mii de arbori ce erau plantați mai apoi în oraș. Între timp, pepiniera a fost mutată în Ciarda Roșie. Parcul a fost reamenajat 90 de ani mai târziu, structura actuală existând din 1999, când au fost conturate aleile.
Oficialii primăriei susțin că acesta este cel mai tânăr parc din Timișoara. Parcul delimitat de străzile Mareșal C-tin Prezan, Uranus, Aleea Sănătății și Versului se numește, oficial, Parcul Pădurice.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2040684″]
[related-post post_id=”1627399″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!