Un cititor Tion.ro ne-a trimis câteva imagini cu băncile amplasate chiar la limita gărdulețului de la marginea aleilor, menționând că Dorel și-a lăsat amprenta și pe acest șantier. Oficialii primăriei ne dau însă asigurări că nu va rămâne așa și că gărdulețul va fi decupat în fața băncilor, ele fiind amplasate pentru că dirigintele de șantier a vrut să le vadă cum vor arăta. Oricum, timișorenii mai au de așteptat până vor putea sta pe șezlonguri pentru a admira lebedele și nuferii promiși de municipalitate.
„Lucrările nu sunt finalizate, atunci când vor fi gata nu vor arăta așa. Se va decupa gărdulețul din fața băncilor, va fi amenajată o bordură, se vor pune coșuri de gunoi. Deocamdată băncile rămân acolo, mai sunt multe de făcut. Acel gărduleț este pus dintr-o singură bucată, pentru a putea fi turnată calea de circulație, aleea va fi dintr-un strat filtrant, prin care se va scurge apa de ploaie”, au declarat, pentru Tion.ro, reprezentanții Primăriei Timișoara.
După cum vă anunțam la începutul anului, lebedele întârzie să apară pe Balta Lămâița, muncitorii contractați de primărie făcând puțin peste jumătate din lucrări.
De transformarea bălții într-un lac cu lebede se ocupă firma Kasdum-GF SRL din Drobeta Turnu-Severin, aceeași care ar fi trebuit să amenajeze și skateparkul din Parcul Central. La 30 decembrie 2015, autoritățile locale se lăudau cu 61% din proiect realizat. Mai este destul de muncă: de amplasat mobilierul, de turnat aleile, de făcut împrejmuiri, de plantat arbori și arbuști, de pus gazon, de amenajat locul de joacă, de pus sistemul de irigații, de pus stâlpii de iluminat.
Cei care locuiesc în zonă se vor putea relaxa și pe câteva șezlonguri din lemn, o parte din mobilier fiind construit din lemn reciclat. Pe marginea Bălții Lămâița vor fi puși nuferi, dar și papură și alte specii de plante acvatice, ne-au dezvăluit reprezentanții primăriei.
Timișorenii s-ar putea bucura de noul parc din jurul Bălții Lămâița de la începutul lunii martie. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la 20 martie, însă cel mai probabil va fi prelungit pentru că nu s-a lucrat pe frig.
Lucrările se întind pe o suprafață aproximativ 9.200 de metri pătrați: balta și terenul aferent. Vor fi amenajate alei noi – unele din cărămidă roșie, vor fi puse corpuri de iluminat cu leduri și panouri fotovoltaice, iar pentru ponton, bănci și șezlonguri se folosește lemn reciclat. Pardoseala pontonului va fi din traverse de cale ferată, spuneau autoritățile locale. Totodată, în zona bălții este prevăzut și un dozator, de unde vizitatorii vor putea cumpăra hrană pentru păsările de apă și pentru pești, precum și un rastel pentru biciclete, pentru ca cei care se deplasează cu vehiculele pe două roți să le poată lăsa în siguranță.
Noul lac rezultat ar putea fi populat cu pești la finalul lucrărilor, iar primarul Nicolae Robu a promis că aduce și lebede. O veste bună pentru cei care locuiesc în blocurile de lângă Balta Lămâița este că aceștia nu vor mai plăti apa de ploaie, pentru că aceasta va fi colectată și deversată în lac.
Lucrarea ar fi trebuit să fie gata în 8 luni de la semnarea contractului, dar au fost câteva probleme cu firma constructoare. Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de lei, fără TVA, adică peste 560.000 de euro, cu tot cu TVA, bani luați din bugetul local.
Alte articole pe aceeași temă:
Lebedele intarzie sa apara pe lacul de peste 500.000 de euro din Timisoara. Balta Lamaita nu e gata
Trimite articolul
XExplicatii tehnice ridicole care dau masura nepriceperii habarnistilor din Primarie care nu pot fi nicum restructurati!
Ca sa “Torni calea” faci un cofraj simplu si ieftin, eventual recuperabil!
Nu plantezi un gard din lemn brut (foarte scump) ca apoi sa-l arunci!
Dar, probabil, comisioanele sunt aplicate la total si de aceea la lucrarile din bani publici sumele sunt ametitoare, de cateva ori mai mari decat in cazul investitiilor private, asa ca sa …. ajunga la toate gurile flamande!