La începutul lunii mai, primarul Dominic Fritz anunța că la Colterm se are în vedere separarea producției de furnizare. Acesta spunea atunci că nu va mai fi prelungit contractul actual cu Colterm, care expiră în iunie. În schimb, compania urma să se ocupe doar de producția de agent termic, iar distribuția să se facă printr-o altă societate a municipalității.
Decizia acestuia a fost însă parțial amânată. În urmă cu două săptămâni, consilierii locali au votat prelungirea cu 3 ani a serviciului de producție a agentului termic și cu 1 an a serviciului de transport și distribuție.
Hotărârea CLT trebuia validată astăzi, 27 iunie, în Comitetul de Creditori și Adunarea Generală a Creditorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Unul dintre creditori a fost de acord cu soluția aprobată de aleșii locali, altul a preferat varianta propusă de administratorul judiciar, iar altul a cerut o amânare a votului.
„Pentru că administratorul judiciar a pus pe ordinea pe zi nu doar prelungirea votată în Consiliul Local, ci și o variantă de prelungire cu 3 ani producție/3 ani furnizare și distribuție, voturile creditorilor s-au împărțit: unii au votat prelungirea aprobată de Consiliul Local, unii au votat varianta alternativă propusă de administratorul judiciar, iar unul a votat împotriva ambelor variante, cerând o amânare a votului pentru a putea studia documentele. Astfel, niciuna din variantele de prelungire a contractului supuse votului creditorilor nu a fost aprobată”, explică reprezentanții Primăriei Timișoara.
Actualul contrat expiră în 30 iunie, iar dacă nu va fi prelungit, Colterm ar rămâne fără obiect de activitate și va intra într-o situație de risc. De altfel, când a venit cu ideea separării producției de furnizare, primarul Dominic Fritz susținea că odată cu expirarea acestui contract, situația Colterm trebuie regândită. Acum spune că municipalitatea este pregătită pentru orice scenariu.
„Eu și echipa primăriei am făcut demersuri intense pentru a explica situația Colterm. Soluția aprobată de Consiliul Local Timișoara este benefică atât orașului, cât și șansa cea mai bună pentru redresarea companiei. Recunosc că mă surprinde blocajul din adunarea creditorilor, în care cei mai mari creditori, ANAF și Administrația Fondul pentru Mediu (AFM), reprezintă statul român.
Propun administratorului judiciar o prelungire cu 60 de zile a contractului, pentru a da posibilitatea creditorilor de a susține cu un nou vot continuarea activității Colterm. În orice caz, Colterm, prin contractul actual, este obligat să continue furnizarea apei calde și a căldurii 90 de zile după terminarea contractului. Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Am trecut cu bine prin această iarnă datorită deciziilor asumate și corecte pe care le-am luat. Sunt ferm convins că în acest mod termoficarea Timișoarei poate fi rezolvată”, a declarat Dominic Fritz.
Pe aceeași temă:
Colterm mai rămâne un an cu furnizarea de căldură. Cu producția, încă trei
Trimite articolul
Xexpira in iunie? este timp! 😂🤣😂
#revolutia bunei guvernari!
#3 noaptea
#🤪
PROPTITORUL de LOPATA.
ROxana,
aveti munitie la greu. Descarcati-o in ruben… (3 noaptea)