Academia Mămicilor din Timișoara (AMT), în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – Clinica de Oncologie, au lansat proiectul „Împreună învingem Cancerul”, adresat adulților diagnosticați cu cancer.
„În anul 2021, doar în Timișoara, la una din secțiile de oncologie (Clinică de Oncologie a Spitalului Județean Timișoara), au fost 1.033 de pacienți cu spitalizare continuă, 4.571 de pacienți spitalizați de zi și 4.613 consultații în ambulatoriu. Iar acestea sunt doar câteva din cifrele oficiale. Cifre care înseamnă viața întreagă a unui om: părinte, fiul sau fiica cuiva, coleg de muncă, vecin, prieten sau cunoștință”, transmit reprezentanții AMT.
Proiectul își propune sprijinirea a 60 de pacienți adulți diagnosticați cu cancer, care beneficiază lunar de chimioterapie, în cadrul clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență (Spitalul Victor Babeș).
Se va amenaja o sală dedicată socializării, reconectării și destinderii, dar se vor achiziționa și două aparate extrem de necesare:
- Yumizen H500, un sistem de hematologie complet automat ce permite analiza elementelor figurate ale sângelui (CBC + 6 DIFF). Dotarea secției de oncologie cu aparatul Yumizen H500 este esențială, pentru a avea acces rapid la analize, mai ales pentru pacienții în stare critică, pentru a se putea institui tratamentul de urgență și o dată cu acesta dreptul la viață. Costul acestuia este de peste 11.000 de euro.
- Sistemul EPOC – un aparat care măsoară nivelul de acidoză (nivel al PH-ului extrem de scăzut) din organismul unui pacient oncologic, care derivă din anumite disfuncții ale organismului în urmă chimioterapiei, fiind posibilă analiză cu preluare a sângelui din deget. În Timișoara, la Spitalul Municipal, acest test se face o dată la două zile, iar în weekend deloc.
Sistemul EPOC, a fost achiziționat deja și va fi predat oficial spitalului, marți, 19 aprilie.
Pentru proiectul AMT „Împreună învingem cancerul”, s-au strâns bani și prin vânzarea de mărțișoare, dar și prin târgul caritabil online.
Academia Mămicilor din Timișoara se ocupă de promovarea educației sociale la nivelul comunității și implicarea membrilor acesteia în activități de voluntariat (organizarea de evenimente caritabile pentru categoriile de persoane defavorizate: copii, tineri, adulți, vârstnici), dar și de optimizarea relațiilor dintre părinți și copii/cadre didactice și copii, prin oferirea de consiliere din partea specialiștilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!