Locația viitoarei săli polivalente a Timișoarei a fost disputată de primăria din urbea de pe Bega și administrația județeană. Reprezentanții CJ Timiș au pus la dispoziție Companiei Naționale de Investiții (CNI) un teren de 10 hectare la Giroc, iar primăria a venit cu variante în Timișoara.
Călin Dobra, liderul CJ Timiș, a spus că în urma ultimelor discuții purtate la București cu cei de la Ministerul Dezvoltării reiese faptul că realizarea documentației premergătoare construcției acestei săli va începe în acest an, de la studiu de fezabilitate la proiect tehnic.
Sala polivalentă se va realiza din bani de la Guvern, peste 50 milioane euro. Locația nu a fost stabilită oficial, dar Dobra spune că se va merge pe varianta Giroc.
„Săptămâna trecută, la Ministerul Dezvoltării, am făcut o vizită la Compania Națională de Investiții, și mi-au dat asigurări că sala polivalentă este pe lista de investiții. Ținând cont că este un obiectiv major, de peste 50 milioane euro, vor trebui avize și o hotărâre de guvern pentru a demara construcția.
Cred că ne-am clarificat cu toții vizavi de locație, Primăria Timișoara a retras locația propusă, recunoscând până la urmă că nu este liberă de sarcini. CJ Timiș a pus la dispoziție 10 hectare, necesarul este de maxim șase, am pus la dispoziție mai mult ținând cont că acolo vrem să realizăm un complex sportiv”, a spus președintele CJ Timiș Călin Dobra.
Dobra mai spune că proiectul este foarte întârziat în perspectiva anului 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală a Europei.
„Vom primi oficial aprobarea privind locația când va transmite Compania Națională de Investiții. Ținând cont că acest proiect este foarte important și în ceea ce înseamnă Timișoara 2021, le-am prezentat foarte serios domnului vicepremier Stănescu și doamnei director general Pătrășcoiu, de la Compania de Investiții, faptul că suntem foarte întârziați în ceea ce înseamnă realizarea acestei investiții.
Dacă nu se vor mișca foarte repede, în acest an, vom pierde startul privind 2021. M-au asigurat că în acest an se va primi finanțare și se vor demara documentațiile, studiul de fezabilitate, proiectul pentru realizarea acestei investiții.
Discutăm de un proiect de 50.000.000 de euro. După studiul de fezabilitate urmează proiectarea. Eu aș fi mulțumit dacă în acest an se va reuși demararea licitației privind studiul de fezabilitate, privind proiectarea, iar în toamna lui 2019 să începem licitația privind execuția”, a precizat Călin Dobra.
Citiți principiile noastre de moderare aici!