La licitația pentru execuția „Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity – Faza I” a fost depusă o singură ofertă, primăria semnând contractul cu asocierea de firme ROGERA PREST COM SRL (lider de proiect) și ROGERA SRL. Conform lege5.ro, ROGERA PREST COM SRL este o firmă de peisagistică din Chișoda, județul Timiș. În 2020, aceasta avea 84 de angajați, un profit de peste 3 milioane de lei și datorii de 5,1 milioane lei. ROGERA SRL este tot din Chișoda; în 2020 avea 21 de angajați, un profit de 1,7 milioane de lei și datorii de peste 1,4 milioane de lei.
Faza I (din cele două faze de implementare) prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului „Corneliu Mikloși” „pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai”. Peste 2400 de mp de pavaj vor fi modernizați cu piatră naturală. Vor fi amenajați și 1012 mp de suprafață vegetală, iar pe 857 de mp vor fi plantate graminee și plante perene. Cei trei pini maturi care se află deja acolo, nu vor fi tăiați. Pe lângă aceștia, se vor mai planta alți 19 arbori. Conform celor de la PMT, vor fi modernizate și mobilierul și iluminatul.
„Până la sfârșitul anului vom avea un nou spațiu amenajat pentru evenimente culturale în aer liber, la actualul Muzeu Corneliu Mikloși. Va fi unul din punctele de interes pentru anul Capitalei Culturale. Spațiul va fi amenajat după un concept îndrăzneț, cu mult spațiu verde și amenajări de calitate, care să pună în valoare moștenirea istorică a locului”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
Valoarea lucrării de execuție depășește 2,3 milioane de lei, cu TVA inclus. Reabilitarea face parte din proiectul Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity, „perla” din dosarul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană despre care se vorbește de câțiva ani. Termenul de realizare a investiției este de 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.
Vă reamintim, marea lucrare de infrastructură pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană a intrat în proiectare încă din vara anului 2020. Pentru reabilitarea exteriorului muzeului de pe Take Ionescu, Primăria Timișoara a început să caute un constructor încă de la finalul anului trecut.
Pentru demararea lucrărilor, primăria mai are nevoie să găsească diriginți de șantier.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
X„perla” din dosarul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană , sa mori de ras nu alta. Cine crede ca va fi un esec ?
tot insistati cu gunoiul asta reciclat. multiplexiti multiplexiti multiplexiti. mereu aceeasi tema “culturala” in timisoara – gunoiul reciclat vandut ca arta. cat va mai rabda pamantul???