Prima acțiune de deratizare din 2024 din Timișoara se va desfășura în perioada 26 februarie – 8 martie, dacă vor fi favorabile și condițiile meteo, anunță primăria.
Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător. Substanța folosită, ca de obicei, va fi Colbrom Pastă. Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide, iar personalul firmei Coral Impex este calificat, mai dau asigură reprezentanții municipalității.
Recomandări, obligații și posibile amenzi
Din nou, primăria vine cu un apel la sprijinul și colaborarea timișorenilor.
„Recomandăm igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor. Sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public și vă recomandăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie, pentru a nu intra în contact direct cu substanţele raticide”, ar fi recomandările municipalității.
Pe de altă parte, există și obligații și posibile sancțiuni cu amenzi.
„În conformitate cu dispozițiile legale, asociaţiile de proprietari/locatari, proprietarii de gospodării individuale şi cetăţenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente, au obligația, la rândul lor, prin operatorii specializaţi, să desfășoare acțiuni de deratizare, în termen de 5 zile de la constatarea apariţiei rozătoarelor (șoareci/șobolani). Nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice”, se mai arată în comunicatul primăriei.
Trimite articolul
XMă întreb dacă se face ca anii trecuți, doar din pix de șpriț sau acum, că vin alegerile, chiar nu dau cu apă sfințită? Anul trecut ne-au ciuruit țânțarii.
Pentru ce se face deratizarea asta? Oamenilor le plac gunoaiele. De aia le si artunca pe jos ca sa hraneasca tot ce misca. Sobolanii sunt deja satui., nu le mai trebuie momelile alea.
In plus avem o gramada de pisici ingrasate bine. Asa ca soarecii si sobolanii de ce sa nu o duca si ei bine?
Incepeti in Primarie si la Consiliul Judetean. Acolo sunt sobolanii care dauneaza societatii.