O mulţime de puşti de şcoală generală a luat cu asalt duminică intrarea unui ţinut răsărit parcă peste noapte printre copacii înalţi sau rondourile de flori ale Parcului Botanic. Odată intraţi în posesia obligatoriului „paşaport”, secondaţi care de-un tătic, care de-o bunicuţă, cei mici au devenit cetăţeni cu acte în regulă ai Orăşelului Copiilor, având liber la distracţie şi, mai ales, la lecţii de viaţă pe cât de utile pe atât de distractive.
O idee a Asociației AMiCUS Timișoara, susţinută de voluntarii unei alte asociaţii – „Exploratori pentru viitor”, care a prins viaţă duminică şi a dat posibilitatea copiilor de a alege între activităţi şi jocuri recreative (concursuri, trasee cu obstacole, trasee de orientare, învăţarea unor reguli de politeţe şi a bunelor maniere), educative (educaţie antidrog, învăţarea unor reguli de supravieţuire, învăţarea regulilor de prim ajutor, introducere în orientare, biserică, şcoală, filarmonică, viaţa în natură etc.), exerciţii pentru stimularea creativităţii şi cunoaşterea de sine (şcoala, ateliere de meserii etc.).
„Nu este decât continuarea desfăşurării acestui gen de activităţi recreativ-educative, urmare a interesului stârnit de totalul celor peste 25.000 de copii participanţi până acum în oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca, Giurgiu, Târgovişte, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Roşiori, Turnu-Măgurele, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Jiu, Curtea de Argeş, Câmpulung, Filiaşi, Iași, Tg. Cărbuneşti, Scorniceşti, Ploiești, Sibiu sau Arad”, a punctat Ovidiu Pescar, coordonatorul proiectului „Orăşelul Copiilor” din Parcul Botanic.
Citiți principiile noastre de moderare aici!