Consiliul Județean Timiș (CJT), în parteneriat cu Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”, Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, Cowork Timișoara S.R.L. și Helixconnect Europe S.R.L., a lansat un program destinat antreprenorilor din Timiș.
Aceștia sunt așteptați să se înscrie în primul program de vouchere de inovare lansat de Academia ACSELL, ce se adresează startup-urilor, IMM-urilor, spin-off-urilor și studenților care doresc să dezvolte un produs, serviciu sau model de afaceri inovator în sectorul sănătății și calității vieții.
„Academia ACSELL își propune pregătirea beneficiarilor în cadrul unui program gratuit de accelerare modern și dinamic, cu un design de învățare inovator și un parcurs itinerant personalizat, alături de mentori și experți regionali.
Sesiunile de training, mentorat antreprenorial și suport în accesare de fonduri se vor desfășura la începutul anului 2023, vor fi adaptate la nevoile participanților și vor permite interacțiunea one-to-one cu mentori cu o vastă experiență. Mai multe informații privind serviciile oferite prin voucher-ul de inovare se regăsesc în Acordul de Parteneriat, disponibil AICI”, au precizat reprezentanții CJ Timiș.
Cei interesați sunt invitați să aplice pentru voucher, completând următorul chestionar până în 11 decembrie 2022. Selecția participanților se va face până în 15 decembrie 2022.
Inițiativa face parte din planul de acțiune elaborat în cadrul proiectului ACSELL, finanțat din fonduri europene prin programul Interreg Europe și implementat de Consiliul Județean Timiș alături de alți șapte parteneri din Europa.
Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți politicile locale pentru stimularea inovării și a competitivității și de a accelera capacitatea inovativă în rândul IMM-urilor, prin facilitarea schimbului de bune practici, a transferului de cunoștințe și informarea asupra beneficiilor utilizării abordării de tip Living Lab în procesul de creare și dezvoltare de produse și servicii.
„Voucherul nu este oferit în bani, ci constă în ore (aprox 50) de training și mentorat oferite de experții din cadrul parteneriatului. Este un program pilot, primul de acest gen din România, care oferă know-how personalizat în funcție de nevoile aplicantului, care vor fi evaluate după acceptarea inrolarii aplicantului în programul „Academiei”. Sesiunile vor fi stabilite la începutul anului viitor și parcurgerea sesiunilor „Academiei” se va face pe o perioadă de aproximativ 2-3 luni. Detalierea tipurilor de servicii oferite de fiecare partener se regăsește AICI”, ne-a declarat Loredana Lungu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Timiș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!