Bursele sunt oferite în cadrul proiectului „Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse”. Proiectul se adresează studentelor din anul I şi II de master, cu un venit minim pe membru de familie net care să nu depăşească 670 de lei pe lună.
Proiectul se derulează în anii universitari 2011-2012 şi 2012-2013. În acest an universitar vor beneficia de aceste burse sociale aproximativ 200 de studente, urmând ca anul viitor alte 400 de masterande să fie incluse în program.
Studentele care vor primi bursă socială în acest an universitar trebuie să rămână integraliste pentru a primi bursă şi în anul universitar 2012-2013. „Proiectul nu exclude oferirea de buse pentru mastere la alte universităţi, doar că persoana trebuie să îndeplinească normele. Din punct de vedere practic pot apărea anumite dificultăţi, dar nu sunt insurmontabile. Suma de bani este suficientă ca să acopere costul cursului masteral, fiind de 3000 de lei pe an, respectiv de 330 lei pentru fiecare din cele nouă luni ale anului universitar” ne-a spus coordonatorul de proiect al Universităţii de Vest din Timişoara, Ana Muntean.
Proiectul este derulat de Universitatea de Vest din Timişoara, împreună cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi cu Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Proiectul are ca scop promvarea statutului femeii în România, iar banii sunt primiţi în totalitate de la Uniunea Europeană.
La nivel naţional vor fi oferite 2500 de burse sociale. Mai multe informaţii despre criteriile de acordare şi actele doveditoare necesare se găsesc pe site-ul http://www.rsf.uaic.ro/.
Citiți principiile noastre de moderare aici!