Luni, 15 iulie, a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru „proiectare, executie lucrari și asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor pentru obiectivul de investitie: «Construire stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Stefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, judetul Timiș»”. Este vorba despre noul stadion care va fi construit în locul actualei arene „Dan Păltinișanu”.
Pentru proiectarea și execuția lucrărilor, CNI – cea care realizează investiția a cărui beneficiar este Consiliul Județean Timiș – pune la bătaie 569,8 milioane de lei, fără TVA, adică 678 de milioane de lei, cu TVA, echivalentul a 136,5 milioane de euro. Costul ar putea scădea în funcție de ofertele depuse. Durata contractului este de 90 de luni: opt luni pentru proiectare, 26 de luni pentru execuție și 60 de luni de garanție a lucrărilor.
Data limită pentru depunerea ofertelor este data de 30 august, ora 15. Ulterior, evaluarea va fi făcută până în luna noiembrie, astfel că, dacă nu apar contestații, semnarea contractului s-ar putea petrece spre finalul anului.
„Este proiectul meu de suflet și mă voi bate până când această lucrare va fi finalizată. Timișoara merită o arenă nouă, iar din funcția de președinte ales al Consiliului Județean Timiș voi face ca acest vis al nostru să devină realitate”, a transmis Alfred Simonis.
Vă reamintim că Asocierea SC Lucian Simion Arhitectură SRL – SC Construcții Erbașu SA a întocmit studiul de fezabilitate pentru noul stadion cu 30.000 de locuri, acesta fiind gata încă din mai 2023. Indicatorii tehnico-economici fuseseră aprobați în noiembrie. De atunci, au exista mai multe discuții în legătură cu demolarea arenei actuale.
În iunie, cu câteva zile înainte de alegerile locale, când CNI transmisese către Agenția Națională a Achizițiilor Publice documentele privind licitația, Alfred Simonis – pe atunci candidat, între timp ales viitor președinte al Consiliului Județean Timiș – spunea că instituția condusă încă de Alin Nica ar trebui să înceapă demolarea astfel încât operațiunea să fie gata odată cu finalizarea părții de proiectare, iar executantul să poată deschide direct șantierul.
Trimite articolul
XHsideți să mai stabilim odată pentru totdeauna.
Documentația de atribuire ( DA ) nu se transmite către ANAP, ci se postează în SEAP. ANAP, conform metodologiei OUG nr.98/2017 ia sau nu ia în verificare DA, în funcție de niște criterii. De ex,, Racordul la AITVT nu l-a luat la verificat a doua oară.
Camatarul Simonis ar trebui decapitat tot de cei 130.000 care l-au votat daca nu termina pana la sfarsitul mandatului. La fel si Bila de la Mosnita.
Bravo freddy. Arata-i la incompetentul de alin nica de la dudesti cum se face. Si lui donimic care ne anunta ca in urmatorii 4 ani in Timisoara nu se mai amenajeaza bulevarde noi. Donimic si alin Nimica, alianta timisoara unita, niste incompetenti care fara simonis, ne-ar condamna la mediocritate
Pe cat facem pariu ca stadionul va fi subiect de campanie si peste 4 ani?
Subiectul e deja penibil de 10 ani va chinuiti sa nasteti un stadion la timisoara 35 stadioane sau construit de cind delirati voi cu stadionul !