Personaje fabuloase, ca desprinse dintr-un bestiar al singurătăţii, ludic-narativ, cu atmosferă schimbătoare, burlescă, onirică, ba chiar cu cochetării daliniene şi mistere de tarot, au invadat galeria Uniunii Artiştilor Plastici din Timişoara, într-un cabaret al sincerităţilor debordante în culori puternice. Atitudinile artistei bucureştence, care semnează Buzu într-un ingenuu răsfăţ al copilăriei, îşi dispută curajos, violent uneori, virtuţile senine ale cuminţeniei şi reflexele întunecate ale neliniştii din ape adânci. În spatele poveştii, stă atitudinea: inocenţa face bezele senzualităţii, cheia Buzuniversului este, indubitabil, omenescul.
„Ana Ştefania Andronic face pictură de pe poziţia unui grafician elevat, cu o puternică orientare spre afiş, imagine tip poster, un gen gustat de noua sensibilitate indiferent de modă şi val. Descopăr în certa ei evoluţie o artă cu ilustraţie spectaculoasă, o convingătoare opţiune de a media povestea prin imagine, mergând până la genul comicsurilor contemporane şi chiar la aşa-numita artă zucker, a culorilor dulci. În acelaşi timp, demonstrează că are pregătită alternativa, în acele lucrările de fotografie interpretată în tonuri mult mai grave. Remarcabile sunt, şi într-un registru şi în celalălalt, tehnica bine stăpânită şi siguranţa liniei desenului”, a subliniat distinsul pictor şi critic de artă Ciprian Radovan.
,, Cel mai mult mă caracterizează linia de contur, cea pe care am reuşit să o perfecţionez în timp. Conturul subliniază caracterul personajului de la prima vedere. Consider cşă am dobandit un stil propriu, aparte, care se identifică prin expresie, de aceea mă concentrez mai mult pe portretistică, deoarece pe lângă desenul fizic/figurativ există şi interpretări psihologice, tipice caracterului uman. Este motivul pentru care am ales omul ca subiect principal în lucrările personale. Orice privitor se poate regăsi în înfăţişarea şi starea personajelor mele. Tehnica de lucru este cea obişnuită – efectiv desenez, aşa cum o fac cei ce practică artele vizuale”, mărturiseşte artista.
„Ca să reuşeşti în artă ai nevoie, pe lângă talent, muncă foarte multă şi perseverenţă, de o doză de noroc şi de ajutorul lui Dumnezeu”, a remarcat redutabilul publicist Zoltan Kovacs, dăruindu-i artistei, întru bune auspicii, o potcoavă şi un crucifix.
Helios-ul timişorean rămâne galerie de „Atitudini” vreme de două săptămâni, respectiv în perioada 23 februarie – 7 martie 2012.
Citiți principiile noastre de moderare aici!