Unităţile în care au loc evaluările pilot au fost alese de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Elevii din clasa a IV-a îşi vor testa cunoştinţele la limba română, matematică şi limba maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor). Testările vor avea loc între orele 9-11, iar subiectele sunt făcute la nivel naţional.
„E un feed-back dintr-o perspectivă a sistemului şi nu un feed-back a unor unităţi de învăţământ sau a unui subsistem. Cred că este foarte important să ne obişnuim cu astfel de evaluări, care ne dau un trend dintr-o perspectivă a disciplinei, mă refer la matematică sau la română, aşa cum este la învăţământul primar şi cred că acest trend va fi dat de către CNE după finalizarea acestor evaluări”, a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.
În data de 16 mai vor fi evaluaţi 30 de elevi din clasa a VI-a de la două şcoli din judeţ. Testele conţin două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.
În 22 şi 23 mai vor fi testaţi 152 de elevi din clasa a II-a. Evaluarea conţine două secţiuni: prima vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competenţe de matematică. Notele nu vor fi făcute pulice, doar vor fi stabilite competenţele elevilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!