Decizia de a suplimenta numărul de camere web a fost luată după ce reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Timiş s-au autosesizat în legătură cu declaraţiile din presă ale liderilor de sindicat, referitor la faptul că aceste camere nu-i filmează pe toţi elevii din sală. „Sindicatele să se ocupe de ceea ce fac ele, de salarii, de profesori… În funcţie de potenţialul fiecărei săli, vom dubla numărul de camere, în săli vor fi patru-cinci camere” a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar din Timiş, Marin Popescu.
De cealaltă parte, liderii de sindicat sunt de cu totul altă părere. „Această chestiune a camerelor de luat vederi este a Inspectoratului Şcolar şi a ministerului. Din punctul nostru de vedere, lucrurile stau altfel, noi am spus că aceste camere nu constituie un factor de stres atât de mare, încât rezultatele de la bacalaureat să fie aşa dezatruoase. Ştim cu toţii care este puterea acestor camere, nu au posibilitatea să se rotească, ele acoperă numai o anumită suprafaţă” ne-a spus liderul din Timiş al sindicatului SpiruHaret, Virgil Popescu.
„Oricine cunoaşte o cameră web, ştie ce vizibilitate are. Acest lucru nu îl spun liderii de sindicat, ci această chestiune o poate spune oricine. Ar trebui puse camere de supraveghere, numai că acelea sunt mult mai scumpe ca acestea web. Chestiunea aceasta trebuia făcută cu mai mult profesionalism”, ne-a spus secretarul exectiv al FEN din Timiş, Marius Lobază.
Măsurile de stricteţe la examenul de bacalaureat în Timiş nu se opresc aici. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar din Timiş spune că elevii vor fi supravegheaţi şi audio la acest examen scris. Totodată, el mai menţionează că la probele de competenţe nu este nevoie de supraveghere video, pentru că elevii susţin probele cu profesorii de la liceul unde au învăţat şi că nu este cazul să se facă exces de zel.
Bacalaureat in Timis. Proba de competente lingvistice de comunicare orala in limba romana
Citiți principiile noastre de moderare aici!