Dobra a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Liceului Teoretic Special ”Iris” din Timișoara, unde învață elevi cu deficiențe de vedere. Toate spațiile educaționale vor fi reabilitare, consolidate, modernizare și accesibilizare. Profesorii și elevii fac cursuri deja în internatul liceului pentru a se putea desfășura lucrările.
„În ultimii 4 ani, învățământul special din Timiș a beneficiat de investiții în valoare totală de aproape 20 milioane de lei în cele nouă unități de învățământ pentru copiii cu dizabilități din județ. Este „moștenirea” pe care o las, alături de promisiunea că voi urmări atent ca lucrurile să meargă la fel de bine. În ultimele zile de mandat, am dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Liceului Teoretic Special ”Iris” din Timișoara. Toate spațiile educaționale vor intra într-un amplu proces de reabilitare, consolidare, modernizare și accesibilizare. Sunt lucrări extrem de importante, care, pe termen lung, vor genera o eficiență energetică maximă, în special din surse regenerabile.
Valoarea lucrărilor, care vor începe în cel mai scurt timp posibil, este de aproximativ 8 milioane de lei, sumă din care 2 milioane reprezintă contribuția Consiliului Județean Timiș”, scrie Călin Dobra, președintele CJ Timiș, pe Facebook.
Vor fi realizate lucrări de anvelopare, prin reabilitarea termică a suprafeţelor opace şi vitrate, reabilitarea termică a planşeului peste subsol şi a învelitorii imobilului. Șarpanta existentă a clădirii va fi demolată și va fi realizată o nouă șarpantă. De asemenea, investiția are o componentă care vizează utilizarea surselor regenerabile de energie, prin amplasarea de panouri fotovoltaice şi solare, pentru încălzire, respectiv răcire, prepararea apei calde de consum şi energie electrică. În urma acestui proiect, 32,59% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat prin utilizarea surselor regenerabile. Proiectul prevede totodată accesibilizarea spațiilor pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.
Termenul pentru execuție est estimat la 19 luni. Valoarea totală a proiectului este de 7.764.316,58 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 5.833.893,31 lei. În urma implementării proiectului se estimează o scădere a consumului specific total de energie primară (din surse neregenerabile) de la 348,87 kwh/m2/an la 96,66 kwh/m2/an.
Trimite articolul
XDeci in 4 ani nu a fost in stare sa faca nimic pentru scolile din jdet si pe ultima sta de metrii da si el un ordin sa vada lumea ca nu a stat degeaba.Vrajeala ieftina PSD ista…