Din cauza depozitării improprii de jar sau cenuşă nestinsă într-o anexă aflată în spatele fast-food-ului Roy, au ars trei unități de alimentație publică, în urmă cu o săptămână.
Pompierii au intervenit atunci cu 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă din municipiul Timișoara și Punctul de Lucru Pișchia, 4 ambulanțe SMURD, 5 ambulanțe SAJ, forțe ale IPJ Timiș și IJJ Timiș, 2 autocisterne ale AQUATIM S.A. și un echipaj ENEL. Lupta cu flăcările a durat aproximativ două ore. De asemenea pompierii au salvat o femeie în vârstă de 60 de ani, aflată în stare de șoc, proprietara terenului pe care erau amplasate localurile.
“Cu toate eforturile pompierilor, amplasamentul în care funcționau cei trei agenți de alimentație publică era construit din lemn și polistiren, fapt ce a determinat propagarea rapidă a focului pe structură și a determinat pierderi materiale importante. Efectul termic al flăcărilor înalte au afectat și anvelopajul, respectiv geamurile căminelor studențești din imediata apropiere”, transmit reprezentanții ISU Banat.
Fast-food-ul de la care a pornit incendiul, fiind mai mic de 50 de metri pătraţi, nu era obligat prin lege să obţină avizul de securitate la incendiu şi, prin urmare, nu a fost niciodată controlat de pompieri. Acum însă, reprezentanții ISU Banat transmit că au demarat o acțiune amplă de control la toate unitățile alimentare din oraș:
“Ca urmare a acestui eveniment (n.r. incendiul din 16.01 din Complexul Studențesc), începând de astăzi, 23.01.2014, pompierii militari au demarat o campanie de verificare PSI a tuturor unităților de alimentație publică din Timișoara, inclusiv a celor care, conform HGR nr. 1739 din 2006, nu necesită aviz de securitate la incendiu având suprafața sub 200 mp”.
Alte articole pe aceeași temă:
Rectorul UVT: Incendiul din Complex, un semnal de alarma asupra haosului urbanistic din zona
Incendiul care a distrus Roy, viral pe internet. Pompierii au stabilit cauzele
Citiți principiile noastre de moderare aici!