Primarul Nicolae Robu a descins, marţi, în cartierul Aradului, pe strada Orşova, pentru o nouă inaugurare.
Când a ajuns acolo maşina în care se afla edilul-şef, doi angajaţi ai Retim se odihneau stând jos la intrarea într-un bloc. Oamenii s-au ridicat şi au început să măture de zor când a coborât primarul…
Robu a luat apoi la pas strada, nerăbdător să prezinte realizările din spatele blocurilor, unde s-a turnat asfalt proaspăt, s-au schimbat borduri şi s-au amenajat locuri de parcare. Ghinionul a făcut însă să plouă în cursul dimineţii, iar drumul recent asfaltat nu era tocmai drept, dovadă fiind faptul că apa băltea pe mai multe suprafeţe… În zonă puteau fi admirate bălării înalte, în mijlocul cărora stătea ascunsă o maşină acoperită cu folii, ce părea a fi abandonată, printre buruieni erau gunoaie, iar în multe locuri din aşa-numitele spaţii verzi a rămas doar pământul…
Dezamăgit de peisaj, primarul a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan. „E plin de buruieni, sunt bălării de 3 metri, maşini abandonate, e groaznic!”, i-a spus Robu la telefon, nemulţumit că… primarul trebuie să descopere astfel de lucruri de teren şi „este inadmisibil”.
Edilul a explicat apoi că este o problemă de calitate a lucrării, iar la faţa locului a fost chemat un reprezentant al firmei executante, RSG.
Întrebat dacă se va lua vreo măsură, având în vedere calitatea lucrării, primarul a hotărât imediat: „Vor fi sancţionaţi cei care au făcut recepţia!”. Reprezentanţii Direcţiei Tehnice a primăriei, care îl însoţeau, i-au şoptit apoi că recepţia nu s-a făcut, pentru că… acum se face.
Cât s-a plimbat Robu prin zonă, a ajuns acolo şi omul de la firmă. „Păi daţi-o încolo de treabă… Aşa se face?”, l-a întrebat edilul. Reprezentantul societăţii l-a asigurat că se vor face remedierile necesare şi a explicat că în mare parte s-a lucrat pe fundaţia existentă.
„Sunt defecte de-ale noastre și o să le remediem. Se va reface zona cu probleme, pe banii noștri. S-a mai întâmplat, se întâmplă la toată lumea, nu cred că este cineva care să nu fi avut probleme. Sunt lucrări pe fundații existente, aici nu este făcut sută la sută nou, fundația nu este refăcută, e doar îmbrăcăminte de asfalt (…) Trebuie refăcută îmbrăcămintea asfaltică”, i-a spus Viorel Centea, reprezentantul RSG.
„Remedierea se va face pe banii firmei, evident…”, l-a completat Robu.
Pe un alt drum de lângă, perpendicular pe Orşova, lângă un mic loc de joacă, mai multe fetiţe se plimbau cu rolele printr-o băltoacă, sub privirile primarului. „Ăsta nu e făcut acum… aici trebuie să punem o gură de scurgere”, au explicat imediat reprezentanţii Direcţiei Tehnice a municipalităţii.
Lucrările din zona Orşova au costat aproximativ 145.000 de euro, potrivit autorităţilor locale, care au concluzionat că locul arată oricum mult mai bine decât înainte, ba chiar ne-au pus la dispoziție fotografii în care se vede cum arăta zona înainte de modernizare.
„Asfaltul nu a fost așternut peste tot la gradul normal de netezime și, de aceea, în câteva locuri, am văzut vreo trei-patru locuri, băltește apa. Evident că vom cere firmei care a efectuat lucrarea să remedieze. Numai că lucrul acesta nu trebuie să-l descopere primarul, ar fi trebuit să-l descopere cei care pentru asta sunt plătiți. O să aibă ei o discuție cu mine pe subiectul acesta… Este vorba despre o lucrare de asfaltare cu covor asfaltic, pe o lungime de circa 850 de metri, lucrare în cadrul căreia s-au creat şi aproximativ 150 de locuri de parcare. Lucrarea are şi o componentă de conexiune cu strada Dej, unde mai există circa 100 de metri de covor asfaltic, în total ne apropiem de 1.000 de metri de asfalt. Valoarea a fost de vreo 637.000 de lei”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!