Peste 5.000 de persoane au susținut deja proiectele pe care le-au considerat cele mai bune dintre cele selectate pentru etapa de vot.
Primăria Timișoara alocă trei milioane de lei pentru cinci domenii: orașul mobil, orașul verde, orașul relaxat, orașul comunităților, orașul digital. Proiectele care nu s-au încadrat în aceste categorii sunt catalogate ca fiind „alt domeniu”.
„Vă invităm să parcurgeți lista de proiecte și să le susțineți pe cele care au impact în zona în care locuiți sau corespund cu preferințele voastre. Puteți alege maximum cinci proiecte, de la cele pentru amenajare spații verzi, la locuri de joacă, terenuri de sport sau altele. Înregistrați-vă online pe platforma Decidem și votați proiectele preferate. Un click pe butonul alocat pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara vă conduce, de asemenea, către platforma de vot a campaniei Decidem. Veți aloca un vot unic fiecărui proiect ales.
Dacă doriți să votați fizic, puteți face acest lucru la Serviciul de Guvernanță Participativă și Management Cartiere din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Adresa este Piața Victoriei nr. 5 (lângă Prospero). În 18 iulie, vor fi anunțate rezultatele votului”, au transmis, marți, reprezentanții Primăriei Timișoara.
Printre proiectele înscrise în competiția pentru bugetul participativ se numără Sisteme de ghidaj în spațiul public pentru nevăzători, Pistă de biciclete pe strada Telegrafului-Drăgășani, Asfaltare trotuare principale acces pietonal înspre oraș: Nera, Țebea, Zorile-Semicerc, Bd Hașdeu, Sabin Drăgoi, Păduri urbane miniaturale, Coșuri de gunoi opere de artă, Pontoane recreative în Lunca Urbană Bega, Amenajare loc de joacă pentru copiii Grădiniței PP Nr. 32 Timișoara și Vizibilitatea mijloacelor de transport în comun aflate pe traseu.
Bugetul Participativ a fost aprobat la finalul anului 2021, cu un calendar complet până la jumătatea acestui an. În luna martie a început etapa de depunere și au fost depuse 113 propuneri de proiecte. În perioada aprilie-iunie, toate propunerile au trecut printr-un proces de evaluare a eligibilității, derulat de către Comisia Bugetului Participativ, comisie compusă din aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Timișoara și reprezentanți ai societății civile. Apoi, a urmat analiza tehnică, juridică și financiară. În perioada 7-14 iunie a fost perioada de soluționare a contestațiilor.
Pe aceeași temă:
Peste 50 de proiecte vor intra în etapa de vot pentru bugetul participativ al Primăriei Timișoara
Trimite articolul
XServiciul de Guvernanță Participativă și Management Cartiere din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara.
Buget proiecte: 3 milioane
Buget Timisoara: 2,16 Miliarde
Participativa, da, 1,5% din buget. 5000 de timisoreni din 3000 mii. Participativa 😀 Amuzant, am ras. As vota, dar tara arde si baba piaptana vrajelile useriste. Data viitoare.
#idiocracy
-
Era mai bine pe vremea robului, când era totul zero și se făcea doar ce dădea el ordin, nu? Și încă o fază tare… 😀 Deci zici că nu votezi, dar te plângi că deocamdată au votat doar 5000 din… 3 milioane (ai greșit un zero, sau nu citești bine decât în rusă?)
-
bai dar voi astia care tot rasariti pe aici cu “nu-i asa ca era mai bine pe vremea robulakelui” parca aveti impresia ca unii credeam ca era bine atunci. NU. nu era bine atunci, nu e nici acum. prea abstract conceptul pentru tine, trompeta de partid ce esti, nu-i asa?
-
Dap, ai dreptate, de oameni ca tine avem nevoie, cū simt de observatie. Bine ca n-ai vazūt si ca am scris 2,16 in loc de 2,016 dar ce sa stii tū de būgete, doar cat primesti pe postare. Daca ma insel, atūnci poate vezi si zeroūl din administratie, nūma’ zic. ūita-te la cūm (nū) se face cūratenie, cūm arata parcūrile, cūm e facūt praf transportūl in comūn, cūm se inmūltesc faptele antisociale, cūm se taraganeaza toate lūcrarile prin oras, cūm se platesc amenzi ūriase de firme in al caror consiliū de administratie aū fost pūsi ūseristi etc etc. Ca o fost ciūhandū, ori robū, ca-i frigz, aū fost votati. Emotional. Atat exista, ori e ala ori alalalt, nū e ca si cūm ar fi mai mūlt de doi candidati, da-i incolo, e ūn fel de campionat, care echipa castiga. Nū conteaza cine ce propūne pentrū oras, nū conteaza daca a facūt ceva in meseria lūi, votam sloganūri. Si ūite asa ūn oras cū ūn būget ūrias ramane in ūrma fata de orase cū būgete mūūūūlt mai mici. Dar tū poti sa te implici, sa dai cū partikip la “votarea” proiectelor, acei 1,5% vor face diferenta.
N-am inteles exact ce vrei sa spūi cū limba rūsa, e ceva ce va invata la ūsereū sa ziceti pe post de argūment?
#idiocracy
-
Eu propun asfaltarea străzii Pictor Aman. Acum 50 de ani, in satul unde m-am născut, oamenii circulau pe trotuare. In Timișoara mileniului lll oamenii circula ca vitele pe drum! Fiindca unii cetățeni sunt cetățeni europeni și au drepturi!!!
Votați proiectul Mese de tenis în aer liber: https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte/69