Astfel, consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, alocarea unei cotizaţii de 2.940.000 de lei pentru ACS Poli Timişoara pe anul 2013. Potrivit noii hotărâri adoptate, 2.440.000 de lei vor ajunge în contul ACS Poli, iar 500.000 de lei la Direcţia de Prestări Servicii Timiş, banii urmând să fie folosiţi pentru administrarea Stadionului „Dan Păltinişanu” şi a terenurilor de antrenament, pentru utilităţi şi alte lucrări.
Baschet Club Timişoara va beneficia de 1.500.000 de lei de la Consiliul Judeţean în 2013. Banii vin în completarea celor primiţi de la bugetul local al Timişoarei. Săptămâna trecută, Consiliul Local Timişoara a aprobat alocarea sumei de 4.000.000 de lei pentru ACS Poli şi 2.200.000 de lei pentru BCT, aproximativ 1.400.000 de euro.
În total, cele două structuri sportive la care sunt asociate autorităţile locale şi judeţene beneficiază de aproape 2.500.000 de euro în 2013.
Subiectul ACS Poli a iscat discuţii contradictorii în plenul Consiliului Judeţean Timiş de miercuri.
Unii dintre aleşi au amintit de faptul că pe vremuri se plătea performanţa, iar acum nu prea mai avem performanţă în fotbal. Un consilier democrat-liberal, Sorin Cociobea, a propus chiar ca ACS Poli să rămână în Liga a II-a.
„Nu cred că e normal să dăm atât de mulţi bani şi să ne bată acasă o echipă cu nume de bere. Mai rămâne să ne bată o echipă cu nume de aragaz (…) Dacă vine un primar şi ne cere bani pentru un drum sau pentru un trotuar, ne îmbrobodim cu aura Fecioarei Maria că nu putem să le dăm bani şi acum votăm cu mare uşurinţă să dăm aceşti bani fără să ştim ce se întâmplă cu banii”, a afirmat Cociobea.
Apropo de ceea ce se întâmplă cu banii la clubul de fotbal, cu primele şi salariile, se vor produce schimbări în perioada următoare, a anunțat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Miercuri este programată o şedinţă a Comitetului Director al ACS Poli unde se vor discuta toate aceste lucruri.
„Voi merge pe varianta de reducere a salariilor la tot ce înseamnă personal administrativ, iar modul de premiere îl vom discuta la finalul campionatului, vom stabili o primă dacă există performanţa calificării în Divizia Naţională”, a anunţat Bojin. Șeful CJT a vorbit despre salarii diminuate cu 20% şi prime tăiate pentru personalul administrativ.
De cealaltă parte, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că, de fapt, trebuie lămurită situaţia primelor pe care le încasează managerul sportiv al ACS Poli, Călin Rosenblum.
„Nicio persoană cu funcţie administrativă de la Poli nu ia prime. Singurul care este în zona de graniţă, manager sportiv, este Călin Rosenblum, care lua prime până acum. Ceilalţi nu iau prime. Clubul are un regulament care dă jucătorilor prime de meci şi la sfârşit primă de obiectiv. Domnul Bojin a discutat cu mine despre primele pe care le primeşte domnul Rosenblum şi am convenit că astăzi vom lua o hotărâre la o şedinţă a Comitetului Director, la care participăm şi noi ca membri în AGA, eu şi domnul Titu Bojin. Şi eu împărtăşesc opinia ca domnul Rosenblum să primească primă doar la sfârşit, ca primă de obiectiv pentru promovare, rămânând cu prime de meci exclusiv jucătorii şi antrenorii”, a afirmat Robu.
„După părerea mea, salariile vor scădea cu cel puţin 20%. Am discutat şi cu domnul primar şi urmează să fac propunerea pentru aceste reduceri, pentru că mi le-am asumat inclusiv în zona primelor, care tot timpul au creat animozităţi. Pe de o parte nu au luat toţi cei care lucrează pe partea economico-administrativă, pe de altă parte nu ştiu dacă e neapărat necesar să ia prime de joc. Putem stabili – şi o să stabilim – o primă de obiectiv care presupune intrarea în divizia naţională. Intrăm în Divizia Nationala – suntem de acord să mai cheltuim nişte bani pentru ca să-i stimulăm şi să-i premiem pe cei care au fost alături de echipă. (…) Salariile fotbaliştilor nu sunt chiar atât de mari, sunt salarii pe care cred că le merită”, a mai declarat Bojin.
Tot în şedinţa consiliului judeţean de miercuri au fost aprobate finanţările şi pentru alte structuri sportive. Astfel, CSU Politehnica Timişoara (handbal masculin) va primi 500.000 de lei, CSM Lugoj (lupte, gimnastică masculin, şah, volei feminin) – 600.000 de lei, AEM-Luxten Timişoara (şah) – 70.000 de lei, CS Dumbrăviţa (tenis de masă feminin, motociclism) – 30.000 de lei, CS-BC Danzio Timişoara (baschet feminin) – 500.000 de lei, Rugby Club Municipal Timişoara – 700.000 de lei, Asociaţia Sportivă Clubul „Pascotă Ioan Ilie” (motociclism) – 80.000 de lei, CSM Timişoara (lupte, volei feminin) – 280.000 de lei, Asociaţia Clubul Sportiv Taifun Racing Timişoara (motociclism) – 40.000 de lei, CS Morisena (hipism) – 60.000 de lei, CS Timba (baschet masculin) – 240.000 de lei, Clubul Sportiv de Fotbal CFR 1933 Timişoara (fotbal fete) – 40.000 de lei, CS ABAS (karting) – 15.000 de lei, Clubul Moto Extrem Lugoj (motocros) – 20.000 de lei, CS Caza Powerlifting Timişoara (culturism) – 30.000 de lei, Asociaţia Judeţeană de Canotaj Timiş – 70.000 de lei, CS Water Performance (kaiac-canoe) – 40.000 de lei, CS Tibiscus (ciclism) – 20.000 de lei, CS Răducioiu Timiş Rally (automobilism) – 20.000 de lei şi ACS Big Racing Timişoara (automobilism) – 20.000 de lei, CS Rally Vest – 5.000 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!