Procedurile pentru realizarea Centurii Timișoara Vest au mai înaintat cu un pas. Joi, 18 ianuarie, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici, iar, acum, teoretic, ar putea fi lansată și licitația pentru proiectare și execuție.
„Am aprobat astăzi în ședința de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru construcția Variantei de Ocolire Timișoara Vest (județul Timiș)! Această nouă rută (13,9 km), care face parte din rețeaua TEN-T Centrală, va realiza conexiunea rutieră între DN Centura Timișoara și Varianta de ocolire Timișoara Sud (în execuție) și va sprijini inclusiv dezvoltarea economică regională”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu.
Execuția va costa peste 2 miliarde de lei
Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, care va avea profil de drum național cu două benzi pe sens, are o valoare totală estimată la 2,27 miliarde de lei (aproape 460 de milioane de euro), TVA inclus, finanțarea fiind asigurată prin Programul Transport 2021-2027.
Șoseaua de aproximativ 14 kilometri va traversa Timișoara, Săcălaz și Utvin (Sânmihaiu Român). Sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecția cu DN 69 (Timișoara – Arad) și centura de ocolire Timișoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timișoara – Cenad), cu DN 59A (Timișoara – Jimbolia) și cu Timișoara, printr-un drum de legătură, dar și nouă poduri și pasaje.
În urmă cu două săptămâni, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a emis și acordul de mediu, iar la spre finalul anului 2023 a fost dat și avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe. Documentația aprobată joi fusese dată în consultare publică pe 8 ianuarie.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XSa ma ajute cineva sa înțeleg ce sunt desenele astea???… mergi vreo 3-4 KM sa ieși de pe centură???…
-
intotdeauna drumul se face in asa fel incat sa treaca pe terenurile baietilor smecheri, ca sa le dea cat mai multi bani la expropriere
Ok,asta cred că a înțeles toată lumea,adică cine și ce procent ia din bani dar cred că pe ceilalți ne interesează mai mult sa știm cam pe când va fi circulabila
-
eu nu am inteles, spune-mi cine ce procent ia
-
Ca sa fie circulabila, mai intai trebuie sa fie construibila. Ca sa fie construibila, trebuie sa adune toate aprobarile, toate hartiile,sa se dea toate comisioanele, licitatii, contestatii, comisioane, licitatii, licitatii. Am spus de comisioane si licitatii? Aici vorbim de zeci de ani, poate 20, daca ar fi alegeri din 2 in 2 ani. La multi ani!
Acuma ce urmeaza?….indicatorii fizico-practici?