Lucrările vizează o porţiune de aproximativ 140 de metri lungime a străzii Mureş, unde se va lucra la reţeaua de canalizare. În mod normal lucrările ar trebui să fie finalizate în această primăvară, la sfârşitul lunii aprilie.
„În a doua jumătate a lunii februarie vor începe lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Mureș, pe tronsonul cuprins între străzile Hărniciei și Gavril Musicescu din Timișoara, pe o lungime totală de circa 140 m. Lucrările se desfăşoară conform Avizului de închidere a circulației nr. DT2014-005109/15.01.2015 emis de Comisia de Circulaţie şi conform Permisului de spargere nr. 326/23.12.2014 emis de Primăria Municipiului Timişoara pentru perioada 15.01.2015-27.04.2015. Deşi documentele menţionate anterior permit închiderea circulaţiei rutiere pe toată strada şi pe întreaga perioadă de execuţie, Aquatim SA, împreună cu antreprenorul şi cu firma care realizează supervizarea lucrărilor, vor lua măsurile necesare pentru a facilita accesul la imobilele din zonă”, au anunţat reprezentanţii Aquatim.
Vor fi montate podeţe/ panouri metalice în dreptul imobilelor direct afectate de şantier. Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente neplăcute, operatorul recomandă șoferilor să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pietonilor să traverseze doar pe podeţele special amenajate acolo unde acestea există, bineînţeles.
Cei de la Aquatim admit că, din cauza lucrărilor, se va produce disconfort în zonă, dar spun că, după ce se termină cu şantierul, probabilitatea să apară avarii va fi foarte mică, iar după reabilitarea reţelelor subterane se va reamenaja strada pe porţiunea afectată.
Lucrările de pe strada Mureş fac parte din proiectul Aquatim de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Timiş cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea acestui proiect, care cuprinde lucrări în localităţile Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin, este de peste 118 milioane de euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!