La finele lunii iulie se împlinesc cinci ani de când edilul-șef a anunțat că vor apărea opt terenuri de sport multifuncționale în Timișoara. S-au stabilit chiar și amplasamentele, dar și detalii tehnice și ni se spunea că parcelele în cauză au depășit toate aspectele birocratice și că „sunt libere de sarcini”.
„Avem în plan să construim 20 de astfel de terenuri de sport multifuncționale, de minifotbal, baschet, handbal, amplasate pe toată aria orașului, pentru a crea, în primul rând pentru tineri, dar fără nicio restricție, pentru persoane de orice vârstă, posibilitatea de a face sport. (…) Pentru aceste terenuri sunt deja toate aspectele birocratice rezolvate, terenurile sunt libere de sarcini și la cele 8 le-am dat drumul”, anunța primarul în 28 iulie 2015.
Cele opt terenuri multifuncționale urmau să fie amenajate pe următoarele străzi: Bd. Corneliu Coposu, Calea Bogdăneştilor, str. Academician Remus Răduleț, str. Aristide Demetriade, Intrarea Doinei, străzile Avram Imbroane, Zefirului, Holdelor și Martir Ioan Stanciu.
Promisiunea era mai veche, dar în vara lui 2015 ni se spunea că municipalitatea „a semnat contractul pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru construirea unui număr de opt terenuri de sport multifuncționale”. Valoarea contractului de proiectare era de 10.000 de euro, mai exact 52.360 de lei cu TVA cu tot. Documentația trebuia predată primăriei în patru luni, urmând apoi să fie lansată licitația pentru execuție.
Încă 8.000 de euro pentru un alt SF
Așa cum au văzut timișorenii cele opt terenuri, așa s-a lăudat și primăria cu proiectul. Aproape cinci ani mai târziu, municipalitatea lansează o altă licitație, pentru întocmirea unui „studiu de fezabilitate pentru obiectivul: Amenajare terenuri de sport multifuncționale de minifotbal/ baschet/ handbal Calea Bogdăneștilor/ Ion Rațiu”.
La scurt timp după ce a mai lansat o licitație, pentru un alt SF privind „amenajare teren de fotbal în Timișoara, strada Mircea cel Bătrân 114”.
Revenind la terenurile multifuncționale, valoarea noului contract pentru SF este estimată la 38.682 lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproximativ 8.000 de euro. Studiul va trebui predat primăriei în 45 de zile de la data semnării ordinului de începere, iar firmele interesate pot depune oferte până în 15 iulie.
Tot la capitolul infrastructură sportivă, Primăria Timișoara se chinuie de opt ani și cu bazele sportive promise de primar în campania electorală din 2012. AICI găsiți povestea!
Articole pe aceeași temă:
Bazaconiile primarului Timișoarei. Realitatea stadioanelor și bazelor sportive promise de opt ani
Apar opt noi terenuri de sport in Timisoara. Autoritatile au stabilit deja in ce cartiere se fac
Trimite articolul
XIntradevar, pe C Bogdanestilor intersectie cu Ion Ratiu este un teren viran de cateva mii de m2.
Acolo isi fac veacul boschetari, caine vagabonzi si e plin de ambrozie si gunoaie. Pe scurt un focar de infectie si pericol public.
Daca se face C Bogdanesti bulevard modernizat ar fi complet aiurea sa ramana acest loc in continuare o paragina.
Cine rezolva problema asta sigur are voturilor celor din Ronat. Dar sa nu fie doar povesti vanatoresti ca pana acum…
Curat SF dar de un gust execrabil, la fel ca și e-diliul nostru…
Cam penibil acest primar. Inițiativa este foarte buna, dar faptul că nu e gata de atâta timp mă pune pe gânduri.ar trebui sa se sesizeze cineva din zona anti corupției cu privire la aceste studii de fezabilitate fără finalitate
-
Cum crezi că se fură banii publici? Și nu doar așa!