Operațiunile de deratizare și dezinsecție terestră se desfășoară în perioada 6-27 aprilie, în baza contractului subsecvent semnat în aprilie 2020 cu firma Coral Impex din Ploiești.
Se folosesc Cymina Plus, cu substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, Vectobac WG, cu substanţă activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor și Agrorat Pellet, cu substanţă activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor. Toate sunt avizate de Ministerul Sănătății.
Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică între orele 21-5, pe timpul nopții, atunci când circulația este redusă și insectele sunt active, transmit reprezentanții primăriei.
„Rugăm cetățenii să evite să treacă sau să stea în zona de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluții de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. (…) Pentru ca tratamentele să aibă o eficiență ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”, transmit reprezentanții municipalității.
Conform HCL 371/2007, „constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:
- a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;
- b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) etc;
- c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
- d) neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;
- e) executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare”.
Dacă vremea nu permite desfășurarea acțiunii, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.
Trimite articolul
XDE CE NU SI DIN AVION!? Mi se pare o decizie prosteasca!
S-a dovedit clar ca dezinsectia din avion a avut efect. Mai exact, dupa 7 ani robulieni plini de tantari (in care ori nu s-a stropit DELOC, ori s-a stropit DOAR TERESTRU), in sfarsit in anul electoral 2020 a inceput zeRobu sa ceara dezinsectie comuna avion+terestru, si s-a simtit diferenta!!!
La marginea orasului sunt multe canale de desecare neigienizate in ultimele decenii, adica locuri umbroase in care balteste apa, IDEALE pentru inmultirea tantarilor! Din avion le poti stropi. Terestru sunt sigur ca nimeni n-o sa mearga pe camp sa le stropeasca.
-
cum ai simtit tu diferenta daca s-a stat in casa? toata vara si toamna era plin de tantari inca, si de minunatii tigri ai platanului. e jale. nu cred ca a facut avionul vreo diferenta, dar poate daca se incepe asa devreme mai avem o sansa. oricum, ruie mobu. fritzulake, daca nu faci treaba, te voi injura zilnic
-
Tipic pentru postacul tibi
1. starea de urgenta nu a tinut tot anul, a tinut o luna! Chiar si in timpul starii de urgenta, aveai voie sa te plimbi in cartier (cu declaratie), si aveai voie sa aerisesti, de exemplu.
2. hai sa ne prefacem la fel de prosti ca tine (desi asta necesita un efort mare de tot), si sa zicem ca ai putea avea dreptate. Dar atunci… stai asa! Cum ai simtit TU ca era “plin de tantari”? Nu erai si tu exact in aceeasi situatie ca noi, ceilalti?
3. tu oricum injuri zilnic, tine de fisa postului. Nu iti primesti rublele daca n-o faci. -
Mai plica, zerobu cand a dat cu havionul parca a dat cu oua de tantari, deci depre ce vorbim?
-
ma mir
Cât mai multe chimicale! Dar din avion! Ne curata mai repede….