Cei care doresc să devină meseriași într-una din meseriile tehnice extrem de căutate și bine plătite pe piața muncii se pot înscrie până pe data de 8 iulie.
Pentru anul școlar 2022 – 2023 la Școala Duală Banat dispune de 96 de locuri, distribuite pe patru calificări:
- 24 de locuri – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice, cod fișă înscriere: 568D
- 24 de locuri – Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, cod fișă înscriere: 537 D
- 36 de locuri – Electromecanic utilaje și instalații industriale, cod fișă înscriere: 543 D
- 12 locuri – Operator mașini cu comandă numerică (CNC), cod fișă înscriere: 530 D
Specializarea de mecanic echipamente hidraulice și pneumatice apare în acest an la cererea operatorilor economici zonali ca o cerință a pieței muncii. Aceștia vor asigura de
altfel și pregătirea practică a elevilor pe parcursul celor 3 ani de studiu, precum și prioritate la angajare.
Elevii sau părinții/ reprezentanții legali ai elevilor completează în perioada 4 – 8 iulie fișa de opțiuni pentru învățământul dual la secretariatul școlii gimnaziale absolvite. După completarea acesteia trebuie să o depună la secretariatul Liceului Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara (strada Renașterii, nr. 24/ A), în perioada 4-8 iulie, între orele 9-15.
Mai multe detalii despre Școala Duală Banat se pot găsi AICI sau la persoana de contact – Luminița Filip, director Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” (telefon 0768.196.601). Detalii despre școală din experiența absolvenților puteți citi într-un material AICI.
Beneficiile elevilor de la Școala Duală Banat
Pe lângă pregătirea practică la școală și în companii, cu aparatură de ultimă generație, elevii se bucură și de multe alte beneficii: bursă lunară de 400 de lei, cazarea gratuită, masa
decontată de Primăria Timișoara, obținerea unui certificat de calificare profesională recunoscut în Europa – Europass și mentori dedicați programului.
Doritorii își pot continua studiile la liceul seral, pentru a-și lua diploma de bacalaureat.
Școala Duală Banat este dezvoltată de 10 ani de Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara, cel care a pus bazele învățământului profesional de tip dual în România, alături de o altă unitate de învățământ din Brașov.
Învățământul dual are o durată de cel puțin 3 ani, aceștia fiind organizați astfel: în primul an pregătirea practică este realizată în atelierele şcolii şi la operatorul economic și reprezintă
aproximativ 20% din timpul total alocat programului, în al doilea an aproximativ 60% din timp este alocat pregătirii practice, iar în anul al treilea aproximativ 72% din timp este alocat pregătirii practice.
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!