Cei care doresc să trăiască experiența de studiu în altă țară, care vor să meargă să facă practică într-un mediu internațional sau care vor să încerce o săptămână de cursuri în alte universități din lume, sunt provocați să ia în considerare mobilitățile Erasmus +. În această perioadă, informarea este concentrată pe partea de mobilitate de studiu. Acest lucru înseamnă că studentul poate pleca la studii în străinătate, cel puțin un semestru. Urmează perioada în care reprezentanții birourilor de relații internaționale vor începe informările și promovarea acestor oportunități, în universitățile timișorene.
„Primăvara vine și cu mobilitățile Erasmus. Deschidem selecțiile pentru mobilitățile de studiu, deoarece, în perioada 4 – 22 martie vom începe marea campanie Erasmus +, unde studenții pot aplica pentru mobilitățile de studiu, de practică și mobilitățile de scurtă durată. În cele trei săptămâni de campanie, studenții pot aplica pentru mobilitățile de studiu iar pentru mobilitățile de practică și de scurtă durată, studenții pot să aplice pe tot parcursul anului”, spune Denisa Bulza, de la biroul de Relații Internaționale, din cadrul UVT.
Lista cu țările pe care tinerii le pot alege ca destinație de studiu este una mare. Cei de la biroul de relații internaționale recomandă statele care sunt în UNITA. Acestea sunt foarte multe, dau asigurări consultații.
„Se pot duce în foarte multe țări, avem foarte mulți parteneri. Sigur, noi încurajăm foarte mult țările care fac parte din alianța UNITA, pentru că și noi, Universitatea de Vest, facem parte din alianța UNITA. Sunt țări precum Spania, Franța, Portugalia, Italia, acestea fac parte și din alianța UNITA. Desigur, suntem deschiși pentru foarte multe alte țări, atât din Uniunea Europeană, cât și din afara Uniunii Europene”, mai punctează Denisa Bulza.
Începând cu acest an, tinerii care vor să sară peste avion și să „scutească” mediul înconjurător de niște noxe în plus, prin utilizarea transportului în comun, vor primi un supliment
„Foarte mulți dintre studenții noștri aleg să călătorească verde, de acolo și termenul de „green travel”, unde noi oferim un sprijin de 50 de euro, alături de grantul Erasmus pentru studenții care aleg să călătorească cu trenul sau cu autobuzul, în destinațiile în care aleg ei să plece”, subliniază reprezentanta biroului de Relații Internaționale.
Un stand, unde vor fi prezenți consultanții de la biroul de relații internaționale, va fi prezent pe holul Universității de Vest din Timișoara, începând de luni, 4 martie. Aici, studenții interesați vor putea întreba de mobilitățile Erasmus. Aceștia pot cere ajutorul pentru a-și alege destinația, pentru a-și asambla dosarul, dar și pentru a identifica cele mai bune opțiuni de schimb de experiență, în funcție de domeniul de studiu.
Trimite articolul
XE o experiență intr-adevar !
BURSIER Erasmus 🙂 Cei care au beneficiat pot confirma.