Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat în aceste zile finalizarea licitaţiei pentru reconstrucţia ecologică a bălţii de pe strada Lămâiţei.
„A fost finalizată procedura de atribuire a contractului de lucrări privind reconstrucţia ecologică a bălţii de pe strada Lămâiţei. A expirat perioada de depunere a contestaţiilor, nu am avut contestaţii şi, prin urmare, vom trece la treabă de îndată ce vine primăvara. Firma câştigătoare se numeşte Kasdum-GF SRL. Lucrările au fost estimate de proiectanţi la 2.136.000 de lei fără TVA, iar în urma licitaţiei electronice oferta câştigătoare a fost de 2.050.500 de lei tot, fără TVA”, a anunţat primarul Nicolae Robu. Asta înseamnă peste 570.000 de euro cu TVA inclus. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul local.
Autorităţile locale spun că, prin reconstrucţia ecologică a Bălţii Lămâiţei, din zona Andreescu-Freidorf, se doreşte amenajarea complexă a unui teren de aproximativ un hectar, cu luciul de apă aferent, care vor deveni principalul spaţiu de relaxare al locuitorilor din zonă şi nu numai.
„Va fi reamenajat spaţiul verde, se va curăţa şi reconfigura luciul de apă, se vor planta arbori şi arbuşti şi va fi colectată apa pluvială de pe 30% din blocurile cu şarpantă din cartier şi descărcarea apei se va face în baltă”, a explicat Robu.
Planurile cu Balta Lămâiţei au fost expuse încă de anul trecut de către şeful Direcţiei de Mediu a municipalităţii, Adrian Bere.
„Este un luciu de apă care va fi ecologizat. Se vor colecta apele pluviale, toată apa va fi filtrată, va fi un ponton acolo, vor fi băncuţe, o zonă de recreere cu table de şah, încă o zonă de recreere cu şezlonguri. Vom avea echipamente de joacă pentru copii şi aparate pentru sport. Printre altele se va face decolmatarea malurilor, se va îmbunătăţi tot ce înseamnă zona verde. Aşa cum am văzut în multe ţări civilizate, există parcuri care au şi lucii de apă. Vom pune peşti în interior, vom aduce inclusiv păsări de apă. N-am spus să punem lebede. M-am gândit la călifari. Sunt păsări de apă foarte rapide, noi avem şi la Zoo, înoată pe sub apă, sunt agile. E foarte dificil să prinzi un călifar, sunt foarte rapide”, afirma Bere.
Întrebat dacă vor fi aduse totuşi şi lebede, care pot fi admirate în zone cu astfel de amenajări din străinătate, primarul a dat de înţeles că nu.
„Probabil şi lebede, dar… cu cursuri de apărare. O să fie ce vrea domnul Bere. Asta intra ulterior, nu ştiu detaliile”, a conchis edilul.
Lucrările de reconstrucţie ecologică a Bălţii Lămâiţei ar trebui să fie realizate în decurs de 8 luni, potrivit autorităţilor locale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!