Cei de la Asociația Locus sunt cei care au început acest demers, prin Herculane Project, de salvare a Băilor Neptun din Herculane. Tinerii arhitecți au dezvoltat un proiect tehnic pentru salvarea acestor băi. Au cercetat în cel mai mic detaliu toate cele 62 de încăperi de tratament, au scanat fațada principală și accesul principal cu ajutorul a două firme, au mapat degradări, având un cumul de 265 de planșe de degradări, au documentat detaliile și ornamentele. Și totuși… o parte din casă s-a prăbușit în luna februarie. Au strâns 40.000 de euro cu ajutorul donatorilor, printre care un aport important l-a avut omul de afaceri Ovidiu Șandor. Au nevoie de o sută de mii de euro, dar lucrările vor începe cel mai probabil în luna iulie sau… termenul cel mai îndepărtat avansat de executant – 1 august.
„Venim cu vești bune! În urma discuțiilor cu executantul am decis ca începerea șantierului de punere în siguranță să fie în jurul datei de 15 iulie. Sperăm ca acest termen să nu sufere amânări pe care nu le putem influența. Și sperăm ca Baia să mai reziste încă câteva săptămâni! Termenul cel mai îndepărtat de începere a șantierului discutat cu executantul a fost 1 august. Este un pas enorm înainte și sperăm că toate entitățile implicate vor respecta termenele viitoare și astfel vom continua colaborarea în mod productiv. Dumneavoastră, tuturor celor care ne susțineți vă mulțumim din suflet. Patrimoniul este al tuturor, iar Baia Neptun este exemplul perfect de obiect a cărui conservare este făcută aproape exclusiv din donații private”, transmit cei care derulează Herculane Project, tinerii arhitecți de la Asociația Locus.
Cei de la Asociația Locus mai au nevoie de lemn, tablă ondulată și tablă zincată, jgheaburi și burlane din tablă zincată, și nu în ultimul rând de sute de metri pătrați de schelă.
Puteți dona fonduri în continuare aici: https://www.paypal.me/asociatialocus
Cont Asociația LOCUS: RO17BTRLRONCRT0421032701
CUI 38615380
Citiți principiile noastre de moderare aici!