Din promoţia curentă, în Timiş s-au înscris puţin peste 4.000 de candidaţi, iar din promoţiile anterioare 851. Absolvenţi, anul acesta, sunt în jur de 6.000. Sunt şi elevi care nu s-au înscris, fie că nu sunt pregătiţi, fie că au rămas corigenţi.
De luni, 10 iunie, şi până în 12 iunie se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Subiectele elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare pot fi texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor în intregime în cel mult 10-15 minute. Fiecare elev va alege un subiect în faţa comisiei de examen. Subiectul constă într-un text pe marginea căruia elevul trebuie să vorbească liber. Elevii vor fi notați cu ajutorul celor trei calificative: mediu, experimentat sau începător.
Între 11-13 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În 16 -20 iunie are loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 23 şi 27 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În 30 iunie încep probele scrise cu testul la Limba şi Literatura Română. În 1 iulie va avea loc proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă, în 2 iulie proba scrisă obligatorie a profilului (matematică sau istorie), în 4 iulie proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 7 iulie se afişează rezultatele, până la ora 12. În aceeaşi zi, între ora 12 şi 16 se pot depune contestaţii. În 11 iulie elevii vor afla notele finale.
Sunt 18 centre de examen şi şase de evaluare, în Timiş. Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de BAC 2014. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisie nu vor fi primiţi în examen. Candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen. O dată eliminat din examen, candidatul nu mai poate participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!