Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara îşi alege în aceste zile organele de conducere pentru următorul mandat. Au fost deja aleşi membrii Consiliilor Facultăţilor componente, dar şi membrii Senatului universităţii.
Următorul post pentru care se vor organiza alegeri este cel de preşedinte al Senatului. În total sunt 44 de membri ai Senatului, iar conducerea va fi asigurată de unul dintre aceştia. Alegerile sunt programate pe 28 ianuarie. Aşadar, oricare dintre aceştia va putea candida la acest post.
Nu se depun candidaturi înainte, dar se pare că unul dintre componenţi şi-a prezentat deja intenţia de a deveni şef al Senatului. Este vorba despre actualul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina. Aflat şi pe lista de nominalizări ale PSD pentru o eventuală candidatură la funcţia de primar al Timişoarei, Craina va încerca prima dată să devină preşedinte al Senatului UMF. El şi-a anunţat foarte clar intenţia de a candida, lansând o scrisoare deschisă.
Prin intermediul acesteia el îşi prezintă programul de acţiuni pe care le doreşte în noua funcţie. Cea mai importantă, transformarea UMFT într-un centru al excelenţei academice.
„Prin prezenta îmi depun candidatura pentru un mandat de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. Sunt cadru didactic din anul 1992, având titlul de profesor universitar din anul 2015. Prin aceasta candidatură doresc ca, în măsura capacității și experienței mele, să contribui la transformarea Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, într-un centru de excelență academică, care promovează calitatea și profesionalismul pe toate palierele vieții universitare”, se arată în scrisoarea lui Craina.
Din funcţia pe care şi-o doreşte, el îşi propune sporirea calităţii învăţământului, dar şi menţinerea în funcţie a cadrelor universitare ajunse la vârsta pensionării, aceasta pentru că pensiile acordate „sunt mici, chiar umilitoare”.
„Dacă voi fi ales președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara voi face în așa fel ca acțiunile mele să fie îndreptate, în primul rând, spre sporirea calității procesului de învățământ si cercetării în UMF. Totodată, doresc să fac din Senatul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” un organ legislativ-lucrativ, unde hotărârile pe care le vom adopta, să treacă, înainte de toate, prin comisii, nu prin cercuri de interese oculte! De asemenea, voi insista ca profesorii și colegii mei, care au vârsta de pensionare și care îndeplinesc metodologia Senatului UMF, să fie menținuți în activitate, întrucât consider că au o experiență didactică vastă și profesionalism, sunt buni coordonatori de doctorate, cu atât mai mult cu cât este notoriu că pensiile acestora sunt mici, chiar umilitoare!”, a mai transmis Craina.
Citiți principiile noastre de moderare aici!