Luni, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au făcut predarea de amplasament și au dat ordinul de începere a organizării de șantier pentru viitoarea maternitate a Spitalului Județean Timișoara. Noua clădire va fi amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean și Casa Austria și va avea o suprafață utilă de 4.761 metri pătrați.
Se mută arbori și arbuști
Odată cu deschiderea șantierului, în această săptămână, reprezentanții CJ Timiș spun că vor fi transplantați 14 arbori și 5 arbuști. Locația va fi împrejmuită și, în plus, „se vor realiza acțiuni de evitare a producerii și răspândirii prafului, precum și a murdăririi drumurilor”, spun aceștia.
Lucrările la maternitate, „în ritm de lucru alert”
Se vor lucrări „în ritm alert” pe acest șantier, pentru ca maternitatea să fie gata repede.
„Pentru menținerea unui ritm alert de lucru, Consiliul Județean Timiș vizează simultan mai multe planuri de acțiune și monitorizează cu atenție progresele înregistrate. Prezent la vizita de lucru, administratorul județului, Marian Vasile, a atras atenția tuturor părților implicate asupra nevoii de corelare a eforturilor și de realizare cât mai rapidă a construcției”, spun reprezentanții CJ Timiș.
Lucrări de la un an de când s-a semnat contractul de proiectare și execuție
Contractul de proiectare și execuție a noii maternității a fost semnat cu constructorul – asocierea Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con în luna iulie a anului trecut, iar durata lucrărilor trebuie să fie de 24 luni de la începerea acestora.
Maternitatea va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă. Finanțarea proiectului se face prin finanțare nerambursabilă printr-un proiect european România-Ungaria, din bugetul de stat și contribuție CJ Timiș.
„Semnăm contractul efectiv pentru ceea ce înseamnă proiectare plus execuție, un contract de 38.850.000 lei, aproximativ, fără TVA și cu termene foarte clare. Termenul de realizare a proiectului tehnic, cu obținerea avizelor, este de cinci luni, care vor curge din momentul emiterii ordinului de începere. Ca termen de realizare a proiectului efectiv, a construcției, care presupune și construcția și dotarea cu aparatură medicală, avem 31 octombrie 2022”, spunea Călin Dobra, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, în urmă cu un an.
Lucrările sunt estimate să înceapă la finalul lunii, după aprobarea în plenul instituției a devizului general actualizat la faza de Proiect Tehnic și a contribuției proprii a CJ Timiș.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XMutatul arborilor si arbustilor o gluma ptr fraieri.
Este deficit de locuri de parcare in zona spitalului de cateva sute de locuri. Nu poti sa vi la control, sa aduci pe cineva, ca nu ai unde parca. Asa va place sa inghesuiti cladirile, ceva ce numai o minte bolnava poate. La fel ati facut la Spit. de copii. In alte tari, sunt ha de parcari la spitale ca doar sunt sute de pacienti, vizitatori si angajati. Ne spuneti cate sute de locuri va avea maternitatea? Sau vin dr. ginecologi la spital cu tramvaiul?
-
Nu este nici un deficit, daca s-ar paraca si in zona stadion, nu la 2 metri de spital…, dar in Romania, vrem parcare in fata usii…
-
La Spital chiar trebuie parcat la 2m pentru ca toti care au treaba acolo au probleme de sanatate. Externati dupa operatie, varice, fracturi, etc.
-
O lucrare foarte importanta ar fi construirea unui gard de imprejmuire a intregii incinte a Spitalului Judetean , ca si la alte spitale! Cine poate circula liber ca trecator prin curtea Spitalului de la Padurea Verde sau prin curtile Spitalelor de copii? Dar mai ales cu masinile ca pe la usa Casei Austria..? Doar la Judetean se poate asta… Poate prinde ideea asta acum , la organizarea santierului… imprejmuirea.
-
Fara garduri, prin alte parti gardurile s-au dat jos demult
-
Ba cu garduri. Nu suntem in alte parti, nu ma intereseaza cum e in alte parti. Bun argumentul,sau doar cand il folosesti tu daca iti convine?
-
Circulatie libera a oamenilor prin spitale, fara garduri, bariere , portari, etc, dar e adevarat ca a fost agresata o infirmiera care iesea de la lucru, de niste tigani, parca, acu cateva luni, asa ca sunt argumente si pentru garduri, nu zic nu, nu imi place aspectul asta de fortareata a spitalelor romanesti, eu le vad inconjurate de parcuri, verdeata, padure, departe de vacarmul orasului.
-
Jos gardurile muj e haur
-
-
Asta e d la haur vrea garduri cu sirma ghimpata 🤣🤣🤣
-
Hai sa inghesuim! In loc sa facem un spital nou, modern mai adaugam ceva, o carpeala, o cladire inghesuita intre altele! Trebuie o maternitate noua care sa le inlocuiasca pe cele existente care sunt in cladiri vechi
Foarte bine ca se construiesc spitale noi,dar parcari?In zona spitalului judetean este un dezastru cu locurile de parcare!
MATERNITATEA a fost ideea prof.dr. Florin BIRSASTEANU , inca din 2009 cand era Manager la Judetean , atunci s-a realizat si un Studiu de Prefezabilitate. Au mai pus umarul si prof.dr. CRAINA si Presedintele DOBRA. Astia vad ca-si fac poza la umbra copacului mutabil, sa de-a Domnul sa si faca ceva.
-
Tot cred ca trebuia facuta undeva afara din oras, departe de vacarmul orasului, inconjurata de iarba verde, copaci, parc, nu de mai multe betoane, stadionul e langa, trafic greu in zona…
A vazut cineva proiectul asta?
Vad ca are Autorizatie de construire, dar pe site-ul PMT nu apare nici un Certificat de urbanism in ultimii ani cu subiectul asta. Hai ca merge…pe repede inainte. Ca de obicei statul e muma cu statul si ciuma cu contribuabilii. Avize, proiect, PSI, parcari….sunt curios ce cuprinde proiectul asta de care nu stie nimeni.
Undeva in afara orasului cu o padure de jur imprejur, zona e foarte aglomerata cu stadion, judetean, casa austria
Un ritm alert s ar impune și la lărgirea dj691, unde se trage mata de coada la greu
E bine ca se face ceva.
Cine comenteaza ca in TM e inghesuiala e liber sa faca drum intors spre GJ. Goodbye.
-
O gramada de betoane si din ce in ce mai putin spatiu verde, scade calitatea vietii, profesionistii cauta iarba verde, copaci, aer curat, daca nu avem grija o sa ramanem fara ei si o sa ajungem si noi ca Gorjul, Mehedinti, Teleorman, de unde nu stiu cum sa scape mai repede din cauza Soarelui si mafiei
Reprezentantii CJT adunatura de burtosi care se ascund la umbra copacelului. Fiind prea grasi nu pot sta nici macar 5 minute in soare. Este clar cat muncesc si la serviciu daca nu beau cafele la aer conditionat se vaita ca sunt surmenati. Lingaii de partid care taie frunza la caini
-
deci te rog eu frumos sa nu il faci pe tata gras, ca te iau la impins vagoane
Haideti, oameni buni, dati-i bataie! Prima veste despre aceasta maternitate a fost in 2009, copii nascuti atunci acusi merg la liceu. Daca dureaza constructia cat a durat ca Robu sa extinda Spitalul de Copii, de-abia copii lor vor apuca sa se nasca aici.
Foarte necesară maternitatea nouă, e clar un lucru bun, care sper să se și finalizeze la termen. Locul e groaznic ales, din motive deja enumerate de alții. Mutatul copacilor să se usuce pe te miri une nu va compensa spațiul verde distrus. Parcare sper să fie făcută macar pentru acest corp. Să contruiești în 2021 clădiri fără locuri de parcare pentru personal și pentru public e nebunie.