„Este o comisie formată din specialişti care verifică, din punct de vedere tehnic, dacă lucrurile de la faţa locului corespund cu proiectul, dacă este ceva de remediat sau nu. Recepţia va dura o lună de zile”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Timiş, Jana Lavrits.
Luni începe recepţia la terminarea lucrărilor la „Sistemul integrat de management al deşeurilor – depozitul de deşeuri nepericuloase din comuna Ghizela, judeţul Timiş”. Printr-o dispoziţie a preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, a fost stabilită comisia de recepţie, care este condusă de vicepreşedintele instituției Adam Crăciunescu.
De asemenea, la recepţie au fost invitaţi să ia parte consilieri judeţeni și reprezentanţi ai instituţiilor implicate în acest proiect, printre care Agenţia de Mediu, Primăria Timişoara și Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Suprafaţa totală a incintei deponeului este de 58,9 ha, cu o zonă de depozitare de 35,14 ha (din care cea aferentă primei celule este de 7,01 ha) şi cu o zonă tehnică de 23,76 ha (zone de cântărire intrare/ieşire a autocamioanelor, compostare a deşeurilor, maturare material de acoperire, clădirea administrativă etc.).
„Realizarea acestei investiţii a implicat un efort substanţial din partea Consiliului Judeţean Timiş, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al implementării proiectului. Sunt convins că deponeul de la Ghizela va răspunde cerinţelor actuale privind managementul deşeurilor. Suntem preocupaţi în continuare de obţinerea finanţării pentru întregul sistem, şi mă refer aici la cele trei centre de colectare, staţia de transfer şi închiderea depozitelor neconforme de la Parţa, Jimbolia, Buziaş, Sânnicolau Mare, Lugoj şi Făget”, a afirmat Crăciunescu.
Deponeul de la Ghizela a primit unda verde
Vestea buna, la deponeul de la Ghizela se fac probe. Vestea proasta, se vor mari tarifele
Citiți principiile noastre de moderare aici!