Prin acest parteneriat, angajaţii societăţii de ecarisaj vor aduna câinii de pe străzi, urmând ca apoi animelele să fie sterilizate. „Metoda este una care va aduce în timp o restrângere a numărului de câini. Totodată, este importantă şi organizarea târgurilor de adopţii pentru a reduce numărul de câini”, a declarat viceprimarul Timişoarei Adrian Orza.
În acest proiect sunt implicate şi 15 cabinete veterinare care vor ajuta la sterilizarea animalor. Pentru început vor fi adunaţi câinii din zonele industriale, din apropierea şcolilor sau de la periferii.
Parteneriatul a fost semnat pe o perioadă de trei luni, însă cei implicaţi în acest proiect spun că acest contract se va prelungi.
„Pentru alte oraşe din ţară s-a făcut acest lucru, iar în doi-trei ani estimăm că numărul câinilor ar trebui să se reducă la jumătate. Pentru prima data se va trata cauza şi nu efectul”, a spus membrul fondator al Asociaţiei pentru protecţia animalor Pet Hope, Ruxandra Bizera.
Autorităţile spun că abandonul animalelor este cea mai mare problemă a înmulţirii câinilor străzii. Astfel că reprezentanţii municipalităţii se gândesc ca în viitor să impună cetăţenilor care au câini o taxă în cazul în care nu sunt de acord cu sterilizarea. La nivelul judeţului Timiş există 12.000 de câini fără stăpân.
Citiți principiile noastre de moderare aici!