În judeţul Timiş au fost puse la dispoziţie aproximativ 1800 de posturi şi fracţiuni de posturi pentru profesorii suplinitori. Aproximativ 1000 de profesori calificaţi au primit posturi sau fracţiuni de posturi.
Dintre acestea, aproximativ jumătate sunt în mediul rural. Alte câteva zeci de profesori titulari, pensionari sau profesori asociaţi, au primit luni, în şedinţa publică, posturi şi fracţiuni de posturi. După aceste şedinţe au mai rămas neocupate aproximativ 400 de posturi şi fracţiuni de posturi pentru profesorii necalificaţi.
„Avem posturi pentru grupurile şcolare de filieră tehnologică sau posturi la muzică instrumentală. Majoritatea sunt în mediul urban, 300 de posturi şi 117 posturi în rural. Astăzi o să se ocupe în jur de 100 de posturi, restul o să rămână libere”, a spus inspectorul şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar din Timiş, Francisc Halasz.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş mai spun că Ministerul Educaţiei va lua anumite măsuri pentru ocuparea acestor posturi. În judeţul Timiş, şedinţa publică de repartizare a posturilor pentru profesorii suplinitori necalificaţi a avut loc la Grupul Şcolar Henri Coandă.
La şedinţă au participat însă, atât profesorii necalificaţi cât şi cei calificaţi. „Am prins post la Colegiul Ion Vidu de profesor de oboi, necalificat, dar calificat pentru gimnaziu, necalificat pentru liceu…înţelegi ce vrei. Am prins normă întreagă. Acum am ieşit din facultatea. Am dat titularizare pentru oboi”, ne-a spus una dintre candidatele care au obţinut un post, Geanina Ciublea.
„Au spus că e pentru necalificaţi, dar când intri e altceva. Teoria e una, practica e alta. Se repartizează astăzi şi aşa o să mai dureze câteva săptămâni pentru că acceptă unii, renunţă, vin alţii şi tot aşa… e complicat” a mai adăugat un alt candidat care spera la un post.
Citiți principiile noastre de moderare aici!