Personaje de poveste, copii emoționați și părinți și mai emoționați, dar și multe flori. Așa a arătat începutul de an școlar la Liceul „Moisil”, unde au fost aplaudați elevii de 10 care au intrat în clasa a IX-a.
Grație unei sponsorizări, dar și bani de la primărie și cu ajutorul părinților, reprezentanții unității de învățământ spun că în scurt timp nu vor mai face ore după-amiaza la una dintre cele mai prestigioase școli din Timișoara. S-au cumpărat construcții modulare, exact ca la Școala Gen. 30 din cartierul Soarelui, care au fost amplasate în curtea clădirii de pe str. Gh. Doja.
„Sperăm ca în trei luni toți elevii să intre în program de dimineață. Avem deja trei clase instalate în curtea clădirii de pe Doja. La sfârșitul lunii vom instala containerele pentru încă o clasă și containerul sanitar, iar peste șapte săptămâni urmează să primim comanda pentru ultimele două clase. Este vorba despre cinci containere, necesare pentru două săli de clasă”, ne-a declarat Cerasela Bociu, director Liceul Teoretic Grigore Moisil.
Pentru început, șapte clase vor merge la ore după-amiaza. Este vorba despre clasele a IV-a, care vor trece cam în trei luni, estimează reprezentanții unității de învățământ, la ore doar de dimineață. În total, 1.826 de elevi învață la liceul din zona Bălcescu, pentru care mai e nevoie de investiții serioase. Prioritară ar fi reabilitarea fostei Gen. 22, clădirea gimnaziului.
„Trebuie multe pentru școală. Prioritar este spațiul de școlarizare pentru noi, în primul rând clădirea de la Bălcescu necesită reabilitare urgentă, clădirea gimnaziului, fosta Gen. 22. Avem proiectul gata, sperăm ca anul viitor să începem lucrările de reabilitare. Ținem foarte mult și la proiectul de reabilitare a clădirii de pe Doja, dar și de construire a încă 19 săli de clasă în curtea acelui imobil”, a mai spus Bociu.
Planul este să mai fie amenajate încă 19 săli de clasă în curtea clădirii de pe str. Gh. Doja. Rămâne de văzut dacă primăria va găsi banii necesari pentru această investiție.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XNu inteleg de ce trebuie toti sa faca scoala dimineata. Un prim dezavantaj ar fi aglomeratia exagerata din oras. In al 2-lea rand elevii din 5-8 sau liceu pot folosi dimineata pentru teme si invatat materiile fiind mai grele si oricum cu 6-7 ore pe zi, ziua ii dusa, daca ajung la 3-4 acasa crezi ca mai are cineva chef de invatat?
Cel mai bun primar din toate timpurile !
Jalnic sa avem copii intr-un orash ca si Timisoara sa invete in containere! Nu suntem tara afectata de criza, nu suntem tara din lumea a 3-a si nici nu s-a intamplat vreun dezastru natural ca sa zici ca s-au distrus scoli si ca tre improvizatie. NU. Este pur si simplu lipsa de interes si de investitii in invatamant ! Nu se construiesc corpuri noi, nu se extind scoliile existente, ba chiar nici o scoala nu cred ca-si detine propria cladire si spatiu in care opereaza – majoritatea la noi si asa stau doar in chirie.
Este una dintre cele mai mari rusini ale lui Robu si ai acestui oras. Nu-mi pasa ca sunt conditii de lux, nu se face nic pentru a renunta la ele la ceva mai … permanent, dar nu, se inmultesc – inca o dovata de lispa totala de interes fata de copii si nepotii nostri.
situatia privind invatatul in doua schimburi este generata de acei parinti cu fumuri, materialisti care vor sa isi vada progeniturile IT-isti corporatisti! Prin tertipuri si falsuri isi fac flotant pe adrese de rude sau prieteni pentru ca vezi doamne la o scoala de cartier profesorii si ceilalti elevi ar fi prea prosti
faine pozele….breaking news….lol