Cei de al APDT organizează o conferință națională, la Buziaș, în care vor discuta tocmai acest subiect fierbinte – infocentrele și cât de utile și funcționale sunt acestea.
Cu numele sunt 18 infocentre în Timiș, dar funcționale sunt puține, cele din localitățile mai mari și cam… atât. Deși sunt oameni angajați, iar aceste infocentre s-au făcut în mare parte prin proiecte pe fonduri europene, ușa centrelor de informare turistică din majoritatea localităților timișene este închisă.
„Sunt probleme în organizarea acestor infocentre, oamenii nu se cunosc între ei, nu au nimic în acele spații care sunt deschise. Cu excepția celui din Timișoara, nu putem vorbi de o activitate coerentă în județ. Primăriile, nu toate, în mare parte, au înființat aceste infocentre cu bani europeni, pe proiecte mai mari. Le-au înființat și atât, ele funcționează ca niște apendice ale primăriei, multe sunt deseori închise când te duci acolo, nu au nimic, nu au hărți, nu au suveniruri, nu au absolut nimic să ofere turiștilor, doar informații verbale, dacă este cineva acolo. Eu îmi doresc să vedem cum le putem face funcționale. Eu, ca asociație, pot să le ofer hărți, dar nu am putere să le ofer suveniruri. Aici sunt persoane angajate, au personal de specialitate, ghizi de turism”, spune Delia Barbu, directorul APDT Timiș.
Nu mai puțin de 18 infocentre turistice sunt pe teritoriul județului Timiș, majoritatea în estul județului. Printre acestea se numără Bârna, Balinț, Bethausen, Buziaș, Coștei, Găvojdia, Lugoj, Traian Vuia, Satchinez, Victor Vlad Delamarina, Fârdea.
Conferința națională pe care o organizează APDT Timiș vineri la Buziaș se desfășoară sub titulatura Infocentrele Turistice și Rolul lor în Promovarea Turismului.
Conferința începe la ora 9.30, fiind chemați la dezbateri și la găsirea unor soluții, oameni din infocentre, primarii localităților și specialiști în turism.
Citiți principiile noastre de moderare aici!